Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Sommartider HEJHEJ!2009-04-30Sommartider HEJHEJ!
Vilket väder! Att sommaren är påväg med stormsteg är det längre inget tvivel om!

Passa på nu under Valborgs helgen att vara ute i solen, njut av vädret!
Och hur gör man det på bästa sätt? Man inviger grillen såklart!

Under flera mörka månader har matlagningen varit förpassad till köket, som i våt och i torrt alltid ställt upp.

Men visst är det något speciellt med att grilla? Jag vet inte om det är lukten, värmen eller rent av känslan "nu är det sommar" , men när jag står vid grillen njuter jag!

Förra året köpte jag en gasolgrill, om sanningen ska fram kändes det som ett svek, kolen hade aldrig svikit mig och att använda sig av en gasolgrill kändes som att fuska. Men nu övergav jag min trogna följeslagare för en yngre, nyare, modernare generation av grillar.

Trots mina många fördomar och pessimistiska inställning till gasolgrillen kan jag i efterhand säga att det blev min bästa grill-sommar någonsin, och nu verkligen längtar jag efter att få vrida om munstycket till gasoltuben återigen!

Att slippa böka med just kolen, att bara kunna sätta på och stänga av plus att man kan kontrollera värmen själv hade övertalat mig om att gasol var det enda rätta.


Så ikväll ska grillen invigas tillsammans med gott sällskap i det fina vädret tillsammans med min nya kärlek, gasolgrillen.


Permalink
Powerports?2009-04-29Powerports?
I vårt forum förs en diskussion angående olika lösningar för eluttag i köket.

En lösning som kommit upp, är powerport. Men vad ÄR en powerport?


JO, powerports är en dold lösning för eluttag. Det är helt enkelt ett rör med flera olika uttag på, som du kan hissa upp eller ner med ett enkelt handgrepp från bänk eller bordsskiva, ut eller in i ett skåp. Den kan monteras vertikalt eller horisontellt.

Powerports är inte en lösning för enbart kök, utan kan beställas med uttag för både ljud och bild och Ipod anslutning m.m.

En smidig lösning för dig som vill ha dolda uttag helt enkelt!


Permalink
Ingen nämnd, ingen klämd!2009-04-29En vän till mig flyttade i helgen, och självklart ställer man upp som flytthjälp.

När det sedmera var dags för den obligatoriska pizzan i min väns nya kök började renoverings idéerna att spira.

Vi båda slog fast att badrummet var i värst skick, oranget kakel och lysrör var en kombination ingen av oss klarade av. Projekt nummer två skulle bli köket, där delades våra visioner. Jag tyckte att ett köksbord skulle ta för mycket plats, och en fällbar bardisk/köksbord från väggen skulle vara den bästa lösningen. Min vän argumenterade emot bäst han kunde, och i egenskap av ägare till köket vann han även diskussionen tillslut.

Så nu ska min vän klämma in ett köksbord för fyra, i en 3:as lilla kök...
Ska bli intressant det här...


Permalink
Jaga bort ditt ogräs2009-04-29Jaga bort ditt ogräs
Vid morgonkaffet på jobbet, fick man höra dagens sanna historia. Någon hade testat den där spray flaskan som, enligt reklamen, utrotar din mossa men sparar ditt gräs. Han har med egna ögon sett att det faktiskt fungerar. Det är sant som reklamen säger, att mossan bara dör och efter ett litet tag börjar gräset sticka med nya krafter.
Vi som inget gräs har, får fundera på andra frågeställningar:

Om man skulle ta och bygga ett vattefall!?


Permalink
Trädgårdsdesign2009-04-28Trädgårdsdesign
Nån gång måste man väl ändå bestämma sig för hur man vill ha sin trädgård. Med all respekt för de som lägger ner sin själ och halva sin vakna tid i sina trädgårdar är jag nog ändå den typen som tycker att det måste vara så enkelt att jag får mycket tid över att bara NJUTA!! För ett par år sedan togs beslutet att nu är det stenläggning som gäller. Inga onödiga rabatter eller jobbiga gräsmattor som skall klippas.
Bit för bit har trädgården nu förvandlats till ett lättskött stenklätt utomhusgolv. En och annan liten buske, mycket snyggt sjösingel i alla ytterkanter och dom som säljer marksten är säkert jätteglada!
Jag är en bra kund och det lär bli mer, för trädgården är inte färdig ännu. Men någon stans mal mina tankar.....Jag måste erkänna, jag saknar gräset!


Permalink
Framtidens kök?2009-04-28Framtidens kök?
Jag hittade följande artikel på ny tekniks hemsida :

" "Homes for Tomorrow", heter forskningsprogrammet där man ska bygga framtidens hem där resurs- och energiuttagen ska minska radikalt.

De nya hemmen blir mer "intelligenta" än idag. De blir "upplevelsebaserade" och man kommer att använda sig av flera nya material som kan vara självläkande, så att exempelvis spikhål efter tavlor läker sig självt. "

Artikeln publicerades för snart ett år, spännande eller hur?


Kan ni tänka er ett kök, där knivstället är din vanliga vägg? Eller osynliga skarvar på köksskåpen?

Det skulle öppna många nya dörrar för innovativa design idéer och smarta lösningar på nuvarande problem.

Den som lever får se...Permalink
Blogga med Trädgårdsportalen.se2009-04-28Blogga med Trädgårdsportalen.se
Nu äntligen är det dags! Nu för tiden är det tillåtet att skriva vad man vill och hur man vill om nästan vad som helst. Här kommer den röda tråden att vara trädgård. Tankar i trädgårdstider, frustrationer över sin okunskap eller bara en bild på en jäkligt snygg trädgård som man sett nån stans. Ni får gärna kommentera och ge er syn på ämnen som kommer upp.

KOM IGEN; NU ÅKER VI......


Permalink
Kolfilterfläktar Suger!2009-04-27Det pågår en diskussion om kolfilterfläktar på vårt forum just nu, fördelar och nackdelar jämförs.

Enligt min mening har de verkligen gått framåt sista åren med just sugförmågan, och skillnaden mellan en vanlig och en kolfilterfläkt är inte längre lika stor enligt mig.


Så ja, kolfilterfläktar suger!


Permalink
Att byta kök.2009-04-27Att byta kök.
Att bygga om sitt kök, eller byta ut hela stommen är ingen billig historia och oftast något man bara gör en gång.

Därför är det viktigt att verkligen tänka igenom sitt beslut, jämföra priser och olika leverantörers utbud.

Varför ska du byta ut ditt kök? Slitage, dålig arbetsyta eller har du bara tröttnat på utseendet?

Om slitage är främsta orsaken kan det vara aktuellt att byta hela stommen, medans ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att piffa upp köket är ett enkelt luckbyte.

Ett råd är att alltid konsultera en arkitekt, som med sin expertis kan hjälpa dig planera arbetsytor, smarta lösningar och utseendet på köket.
Självklart ligger avgörandet hos dig, men en utomstående ser ofta saker i ditt kök som du själv glömt av och vant dig vid.

Läs gärna " ett helt vanligt kök" här på köksportalen.se, där kan du följa med steg för steg i ett köksbyte, söka inspiration eller motivation.
Permalink
En typisk Torsdag-kväll.2009-04-24En typisk Torsdag-kväll.
Goddag!

Satt igår kväll och tryckte i soffan framför tvn och små tittade på Top Chef.
Riktigt bra underhållning, långt ifrån alla doku och reality såpor.

Ett problem med programmet dock, man blir förbannat hungrig!
Så sagt och gjort, här skulle göras grönsaksdipp!
Ungefär 5 minuter in i processen upptäcker jag problem numero uno, mina köksknivar var så oslipade att de inte ens dög som tandpetare! Efter att ha slitigt i vad som kändes som en evighet med knivslipen , så var de i ett användbart skick, dock inte i närheten av de samurai-svärd som kockarna i Top Chef använder sig av, men i.a.f.

Efter ett mycket skickligt arbete med kniven hade jag skurit upp gurka,morötter och grönpaprika i perfekta stavar, då kommer problem numero dos: vart är gräddfilen?

Efter en frenetisk häxjakt i kylskåpet var det bara att inse faktum, det blir ingen dipp. Klockan var alldeles för mycket för att ens fundera på en akut utryckning till närmsta bensinstation, så där satt jag med mina grönsaker...

Nej, fan ta Top Chef.


PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen