Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Nu går poolen i vintervila...2010-10-27Det är så himla skönt när man kan bocka av något från sin ATT GÖRA lista. man känner sig liksom nöjd och får ett bevis på att man är både handlingskraftig och strukturerad.

I vårt fall handlade det inte ens om eget erbete, utan vi fick tillkalla experthjälp för att vintestänga poolen. Inte för att det är ett omöjligt arbete att göra själv utan mera för att vi är nya poolägare (första vinterstängningen för oss) och för att man är så rädd att någonting skall gå fel.

Nu är i alla fall projekt vinterstängning avslutat. Poolduken hänger snyggt upphängd under tak, väl avskurad med algdräpare. (vilket namn :)) och poolplåtarna täcker hela poolen för att skydda och bevara, under den långa kalla vintern.

Nu är det bara att vänta på nästa härliga badsäsong...

 
Permalink
Nu gäller det att inte tappa fokus...2010-10-27När utesäsongen börjar är det precis som att allt inomhusarbete stannar av. Projekt som var påbörjade i exempelvis köket får vänta tills hösten kommer och det är säkert ett naturligt förlopp.
Nu när hösten väl är här så gäller det bara att man lyckas återuppta den där tråden som man hade börjat spinna på.

Nu är det dom där välsignade bänkskivorna som är i fokus igen. Ni har hört om dem förut, här i bloggen och jag måste erkänna att det är ett projekt som fullständigt lagts på is under sommaren.

Nu känns det inte som att vi har någon värmebölja att skylla på längre så nu MÅSTE det bli gjort. På något vis så blir liksom inte köket färdigt och komplett förrän den sista biten kommer på plats. I vårt fall är det just nya bänkskivor som fattas för att köket skall bli klart...

Håll tummarna för att energin och handlingskraften skall komma till oss!

 
Permalink
I ett hav av jord...2010-10-12I ett hav av jord...

Jag tyckte inte att det var mycket som skulle grävas upp, ett hörne på ett hus med några meter åt varje håll, från husknuten räknat.

Det är inte mycket jag vet om dränering och isolering men jag kunde inte i min vildaste fantasi ha förstått att det skulle bli stora jätte högar av jord på halva min gräsmatta...

På toppen av allt detta kom ytterligare en liten chock när jag förstod att den nya dräneringen måste ledas bort någonstans och det är ju ingen som vill ha rören liggande OVANPÅ marken, eller hur?

Alltså ytterligare en uppgrävning utefter hela husets kortsida för att gömma dräneringsrören...

Jag litar helt och hållet på hantverkarna och försöker låta bli att hetsa upp mig i önödan. Jag gör väl det som jag är allra bäst på istället -

Jag håller mig inomhus tills allt är klart!
Permalink
Årets bästa tid är nu...2010-10-12Årets bästa tid är nu...

Visst är det något speciellt när hösten kommer!?
Kyliga dagar men ofta ganska behagliga dagstemperaturer och sedan det allra bästa av allt, alla mörka höstkvällar.

Hösten är en perfekt tid att komma lite närmare varandra, tända ljus, laga mat ihop och bara lyssna på hur vinden viner utanför.

På hösten får köket tillbaka sin centrala roll i vårt hus igen. Vi har kanske slutat att använda altanen och många av oss har säkert redan ställt in utemöblerna i garaget.

Därför är hösten som gjord för att mötas i köket och komma nära varandra igen. Samla din familj och njut av mörkret och stillheten...
Permalink
Resultatet av utgrävningarna2010-10-08Resultatet av utgrävningarna

Igår kom den efterlängtade grävmaskinen. På några timmar hade de förvandlat vår tomt till ett månlandskap av jord och lera. Det är inte klokt vad man kan hitta nedgrävt i jorden. Det första häpnadsväckande fyndet blev en dammsugare av märket GLOBUS. Den ser inte ut att vara från modern tid och är det någon som vet något om den här dammsugarens historia så får ni gärna kommentera inlägget.

Idag fortsätter deras arbetet med att ta sig ner i underjorden, helst en bra bit under den gamla befintliga dräneringen för att isolera väggen och lägga en ny dränering, som tydligen skall ledas ner i bortkanten på tomtgränsen där en slänt med sten kommer att få ta hand om allt vatten...
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen