Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Sommartider - Vilotider!!2009-06-30Sommartider - Vilotider!!

För att hålla en trädgård grön och frodig i dessa "torrtider" krävs väldigt mycket vatten, tid och engagemang. Som jag sagt tidigare, så är engagemanget i trädgården väldigt lågt för min del och det kan ni allihop förstå resultatet utav. Det blir en torr, trött trädgård som bokstavligt talat "chippar efter andan".
Jag försöker att låta var sak ha sin tid och regnet kommer säkert tids nog.
Under tiden väljer jag att gå hem till goda vänner, som har en klart högre ambitionsnivå med sin trädgård och njuta utav den istället.
Permalink
Sommar, sommar och sol...2009-06-29Sommar, sommar och sol...

och snart står vår friggebod klar:)!! fattar inte hur vi orkade i den värmen som var i helgen och som fortfarande råder. Vi slet några timmar på förmiddagen - sedan var det siesta. När eftermiddagsbrisen tog fart, då blev det fart på oss också :) Riktigt sköna vindar faktiskt!

Vi isolerade golvet - för säkerhetsskull (lite lättare att göra det först) ifall det blir så att någon får för sig att vilja ha sitt första boende i denna 15kvm spikraka byggnad! Jo, det kan jag gå i god för! Med vattenpass och mätverktyg - så är detta ett perfekt RAKT bygge!

Jag måste erkänna att jag är väldigt frustrerad många gånger på att det tar sådan himla lång tid med alla saker som ska göras. Det ska tänkas, funderas hit och dit - och det kan väl vara ok... men det som kan vara mest frustrerande, det är när tankarna och funderingarna är tysta! Jag funderar högt :) kanske inte alltid det bästa, jag vet det,  men då vet alla runt mig vad som är på gång iallafall.

I kväll ska vi upp med delar av taket - helst hela - nu - direkt!
Permalink
Ole dole doff...2009-06-26Ole dole doff...

Helg igen! Snart vankas det semester och innan den ska man ju hinna med alla måsten. Vem vill hålla på hela semestern med målning, renovering och vi ska laga bilar, och alla de där vardagliga tingen? Inte jag iaf!

Vi trodde ju som sagt (som man förstår av det föregående inlägget) att i år...DÅ...ligger vi riktigt bra till tidsmässigt! Ja, jo men visst - kanske för 2 månader sedan då man fortfartande trodde sig vara i fas :(

Hoppas innerligt att det blir fler värmeböljor över Sverige denna sommar.

Önskar alla som är semesterlediga och er andra med - en Skön helg!
Permalink
U21, värme och renoveringstankar!2009-06-24Sverige-Serbien, vilken match! Våra nya unga hjältar imponerar stort när dom visar både hjärta och mod, och bryter mot alla svenska traditioner med sin anfallsfotboll, Lagerbäck, se och lär!

Inte nog med att det råder fotbollsfeber just nu, solen värmer på bättre än någonsin och att sitta inne på ett kontor dagar som denna är riktigt tråkigt, men som sagt, semestern närmar sig med stormsteg.

Det är ganska tyst på köksmarknaden just nu, är ju inte riktigt hög säsong tyvärr, men tankar och idéer får man fortfarande. Har redan bestämt mig för att byta golv när vintermörkret kommer, är trött på det gamla. Har bestämt mig för att det blir ett mörkt golv den här gången. Frågan är om man ska satsa på klinker eller parkett? 
Permalink
Plattfall och midsommar!2009-06-22Ja vad finns det att säga, Midsommar helgen är över och den blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Inte alls faktiskt.

Jag vaknade Iallafall i fredags och kände att något måste man göra på midsommar, så jag packade mina saker och drog med mig en nära vän till Lysekil där det uppenbarligen skulle bli fest! Vi sov i bilen och hade roligt, tyvärr gick som sagt inte allt som planerat och jag försatt mig nog själv i den sitsen genom ogenomtänkta handlingar och felspelade kort. Alla har vi svaga ögonblick i våra liv när vi gör eller säger förhastade saker, jag har nog haft ett par för många sådana ögonblick den senste tiden.

 Men för att blicka framåt, solen skiner och idag ska det grillas! Först ska jag dock springa hade jag tänkt mig, dricka min smoothie som jag definitivt blivit riktigt duktig på och försöka slappna av lite, de är trots allt inte lång tid kvar till semestern!

Är det någon som har ett roligt köksprojekt pågång ute i vårt avlånga land? någon som är i farten med att renovera eller byta kök? skriv gärna till mig på min mailadress som ni hittar under kontakt info här på köksportalen.

 
Permalink
Midsommar och rättan lust?2009-06-22Midsommar och rättan lust?

Vi håller oss till traditionerna - även om vi i år trodde vi skulle bryta dem  - lusten fanns ju där! 

Ja inte var det lust att jobba inte... :) det var mer att glida omkring och - drömma igen!

Carport eller garage... det ska fixas och lackas, smörjas och putsas krom.

Men jag har tårta till jobbet idag!! :)
Permalink
Vad va´det jag sa!?2009-06-22Vad va´det jag sa!?

Efter ett par veckors vaktande över jordgubbslandet, var det äntligen dags att skörda de första gubbarna. Med morgonsolen i nacken och varsamma fingrar vände jag ut och in på hela landet. Vände på bären för att glatt konstatera att det var flera stycken som mognat i precis rättan tid.

Jag fick ihop till en halv skål, egenodlade, söta, solvarma bär och det blev en efterättsstund värd att minnas.

Landet fortsätter att producera mogna bär i snabb takt och nu gäller det att snabba på för att hinna före skatorna.
Permalink
Midsommar!2009-06-18Då var det dags att fira midsommar! Jag har faktiskt inga direkta planer i dagsläget, så vi får se hur det hela slutar.

 Igår firade vi har på jobbet iallafall, det bjöds på sjukamp och grillning. Grenarna bestod bland annat av "I say, U say" en form av memory, golfbolls jonglering med golfklubba och "funny bunny" där man ska få in så många marshmellows i munnen som möjligt och säga just funny bunny.

Tillslut stod jag som segrare efter viss debatt, men enligt mig var det ingen diskussion om saken!;)

Nu får ni ha en trevlig midsommar, så hörs vi nästa vecka gott folk! 
Permalink
I denna ljuva midsommartid2009-06-17I denna ljuva midsommartid

...får vi hoppas på sill och nubbe ute i solen ?

Även om  vår friggebod inte står klar riktigt än, och även om inte det är klart med muren till carporten... så ska jag bara njuta :)

Glad Midsommar oavsett väder!
Permalink
Från dammbygge till högläge2009-06-17Från dammbygge till högläge

Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Från att vara fylld av entusiasm och lust inför det stundande dammbygget, slog allt, som i ett trollslag, över till fotskada i högläge.

Det var väldigt vad ont män har så fort det händer nåt!

Hundens fänder råkade ligga i vägen, mitt på gräsmattan, precis där mannen tänkte trampa och den STORA HEMSKA stukningen var ett faktum.
Totalt orörlig i flera dagar och absolut inget trädgårdsarbete...
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen