Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Ett spännande poolbygge2015-04-07Vi har under några månaders tid funderat fram och tillbaka om det inte skulle vara värt att bygga en pool i trädgården.

Förra sommaren hade vi en större plastpool som var otroligt populär. Både hos våra barn, deras kompisar, släkt och vänner. Även om den där plastpoolen inte såg mycket ut för världen så blev det liksom lite trevligare och mycket roligare att hänga här hemma. Barnens kompisar kom oftare på besök och far- och morföräldrar tog sig en liten extra tur då och då för att hälsa på och kanske till och med ta sig ett litet dopp.

Vi kände starkt att det är så vi vill ha det, men kanske lite mer välordnat. Plastpoolen stod mitt på altanen så det blev inte så mycket plats till övrigt umgänge.

Vi har räknat lite fram och tillbaka på projektet och utifrån förutsättningarna på vår tomt valt att satsa några kronor extra än det absolut billigaste för att förhoppningsvis få lite bättre hållbarhet och kvalité. Det känns också viktigt att det ska se snyggt och välplanerat ut när det är klart.

En riktigt ruggig dag i februari slog vi till! Regnet stod som spön i backen när vi åkte på en liten turné mellan olika poolbutiker i stockholmsområdet. Vi har en ganska liten och bergig tomt så valet föll på en åttakantig pool som kan vara både helt eller delvis nedgrävd alternativt stå helt ovan mark. Detta eftersom vi inte riktigt visste vad vi skulle stöta på när vi väl började gräva. 

Tanken är att poolen ska byggas in i altanen och att vi ska få till en pergola att sitta i. Dels för att det är mysigt, dels som insyns- och vindskydd då det ofta blåser väldigt mycket hos oss.

Poolen ska ligga på baksidan av huset och det finns bara två väldigt smala passager för maskiner dit bak så vi började med att hyra den minsta grävmaskinen. Fredagen den 13:e mars drog vi igång. Det visade sig vara alldeles för tungjobbat. Vi möttes av hård lera och sedan stora stenbumlingar. Helgen därpå fick vi därför gå upp en storlek på maskin och hoppas att den skulle orka bättre. Med några centimeters marginal gick den in på baksidan.

Maskinen orkade tillräckligt bra men det skulle visa sig att det inte bara var stenar utan även berg vi stött på. Så här långt i projektet har vi nu hyrt tryckluftsborr och fyllt hålen med "snigeldynamit". I helgen som kommer är det dags att ta hem grävmaskinen ytterligare en gång för att bända loss stenmassor och göra en botten med singel.

Hälsningar från Marie och Jonas i Nynäshamn
Permalink
Dags för trappan mellan källare och entré2015-04-02Äntligen var det dags att dra igång arbetet med trappan på allvar. Nu skulle källarvåningen byggas ihop med entréplanet en gång för alla och det mörka källargolvet var det som fick bli den tongivande kopplingen mellan uppe och nere.

Den gamla trätrappan fick vitmålade kanter och sedan började det stora pusslandet. Att hitta bitar, såga till, passa ihop och limma på plats var ett noggrant och tidskrävande arbete men skam den som ger sig.

Den stora källarstolpen vid trappans slut skulle också få samma mörka färg som golvet och med brunbets och lack blev den precis så bra som man hoppats på.

Slutligen kantades varje steg med kantlister i mässing och den totala förändringen var ett faktum. Efter många långa timmars arbete har den kala och kalla källaren förvandlats till ett varmt rum med ett inbjudande utseende.

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen