Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Gruset blev vår räddning2011-05-18Gruset blev vår räddning

Efter några kvällars arbete med skyffeln och skottkärran var då äntligen gruset på plats. Vår sargade del av trädgården hade nu fått ett nytt, mycket vackrare utseende och minnet från den gångna dräneringen kan i lugn och ro få blekna bort.

Allt började med ett besök på det lokala grustaget och efter lite disskusioner och tips valde vi en storlek som heter 8-11. Med ett lager på 5 cm och en yta på 44 kvm räknade vi ut att det skulle gå åt ca 2 1/2 kubik med grus. Omvandlat i ton blev detta ca 4 ton vilket med lätthet rymdes på ett lastbilsflak.

En hemleverans bokades och som tur är fanns det möjlighet för lastbilen att backa upp på vår befintliga gräsmatta och tippa gruset i direkt anslutning till den plats där vi skulle ha det. Detta underlättade mycket då frakten från grushögen till marken som skulle fyllas ut blev både kort och smidig.

resultatet blev riktigt bra och för er som eventuellt INTE minns hur det såg ut när "dränerings gubbarna" hade dragit fram kommer här en före och efter bild.

Ingen vacker syn...Väldigt mycket bättre...
Permalink
En bra lösning för en förstörd gräsmatta2011-05-11En bra lösning för en förstörd gräsmatta

Att dränera om och isolera en källarvägg är väl en sak men att ta hand om en sargad gräsmatta, med ojämnheter, jord, sten och annat odefinierbart som grävts upp ur underjorden är en helt annan.
Att denna delen av tomten dessutom ligger i norr läge gör ju också att den naturliga solexponeringen är minimal.

Till saken hör också att vi inte är speciellt intresserade av mer arbete i trädgården utan vår filosofi är snarare att trädgården skall ge oss njutning inte arbete.

På dessa grunder har vi nu tagit beslutet att lägga markduk och grus på den här norr gaveln. Tillräckligt smått för att kunna kratta upp löv ifrån, samt gå på utan att få allt för ont men ändå tillräckligt stora stenar för att inte dra med sig dem in i hallen. Totalt handlar det om en yta på 44 kvm som skall täckas och med hjälp av kundmottagaren på grustaget fick vi hjälp att räkna fram att 2,5 kubikmeter borde vara lagom. Omvandlat till X-antal ton (det var inte jag som räknade ut det heller) kom gruset på ett lastbilsflak, hemkört till vår tomt och nu är det bara att börja skyffla, ösa i skottkärran och fördela det hela...

Undrar just hur många skyffeltag det blir?

 
Permalink
Marksten och rabatter2011-05-10Solen tittar fram och visst får man lust igen! Lust att vistas ute, lust att fixa och dona och framförallt - gå vidare med projekten.
Som jag har längtat efter färg på uteplatsen! Blommor, möbler och annat som man kan fixa till det med.

Nu är rabatterna färdiga, vindskyddet börjar ta form och nu är det dags att leta marksten...

Först var jag väldigt bestämd vad jag ville ha - :) som vanligt! Efter hand som vi har kikat på priser och vad som egentligen passar hemma hos oss, så är det nog inte någon lyx som vi ska ha! Vi har ett hus byggt i mitten på 1960 talet, vi har kvar utseendet på huset från den tiden, och vi har försökt göra väldigt mycket själva under åren. Det är inget direkt "lyxhus", så... vi ska ha vanlig marksten!
Så helgerna framöver vet vi vad vi ska göra... lägga 50 kvm marksten :). När det sedan är klart, ja då är det dags att börja med ett ännu större projekt...GARAGE !!

Carpe Diem !
Permalink
När värmen kommer får spisen vila...2011-05-09Plötsligt händer det: När solen och värmen kommer tillbaka till oss frusna nordbor så avstannar all normal matlagning. Spisen står stilla och istället går grillen för högtryck. Vi flyttar ut all verksamhet till altanen och våra utemöbler smyckas med ljuslyktor, blomkrukor och dukar som skall matcha stolsdynorna.

Från och med sommarsäsongens intåg får vi en helt annan livsstil och matkultur. Det skall grillas, grillas och grillas och plötsligt är det ingen som bryr sig om variation och omväxling i maträtterna längre.

Med risk för att reta upp en och annan grillfantast så måste jag få lov att säga; -Ibland längtar men efter en molnig (för att inte säga regnig) dag och en hederlig gryta med kalops på spisen...
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen