Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Nu är friggeboden halvfull2010-09-28Med mycket möda och en del besvär, har nu det blivit dags att fylla upp 15 kvm (delat på 2) isolerad yta. Ena halvan är som sagt yta för diverse "bra ha" grejer för senare projekt, vinter/sommardäck, gräsklippare och annat skrymmande.
Den andra halvan är lite mer flexibel om man säger så...Vintertid så är det utmärkt yta för förvaring av trädgårdsmöbler och dynor - för att på sommaren ha denna yta som gäststuga.

I skrivande stund är det ett visst utrymme kvar för sådant där som man varken vill slänga eller ha runt sig just nu :). Så - då passar jag på att planera för uppfräschning av sovrummet! De saker som man inte kan ha där under målning och tapetsering - de far ut i friggeboden!

Kruxet med sovrummet är att jag ingen idé har om hur det ska se ut när det är färdigt! Alla andra rum och ytor som iordningställts - där har jag/vi haft en idé om hur det ser ut när det e klart.
Men en tanke är att en vägg ska vara i stråtapet, som fondvägg och att resten av rummet sparsamt både möbleras och färganpassas till huvudgavel och vägg. Ja - det blir nog kanon!

Carpe Diem!
 
Permalink
Kabelanvisningar när du skall gräva2010-09-28Innan man gör några som helst grävningar i sin trädgård skall man se till att man har koll på var kablar och ledningar i marken finns. Detta gäller såväl elkablar som telefonledningar.

Om man, som i mitt fall, inte har en aning så ringer man sin el- respektive tele leverantör och ber att få en kabelhänvisning utförd. Inom några få arbetsdagar kommer en person ut och ritar streck över din trädgård för att du enkelt skall se precis var kablarna ligger i marken.

Känner man sig nöjd med en karta kan man istället välja att få en sådan med samma kabeldragningar utritade.

Den som skall utföra grävjobbet, oavsett om det är du själv eller en inhyrd grävare vill inte råka ut för någon obehaglig överraskning med avgrävda kablar som följd.

Dessa kabelhänvisningar gör gör företagen kostnadsfritt och det är verkligen en service som du skall utnyttja...
Permalink
Aluminium beklädda fönster2010-09-28Lagom till kyla och höstvindar kan vi nu njuta av våra nya köksfönster.
-Vilken skillnad! både när det gäller utseendet men framförallt när det gäller isoleringen, värmeförlusterna och känslan av ett behagligt och välisolerat innerklimat.

Det som var ett gammalt och ommålat köksfönster från tidigt 70-tal förvandlades på några timmar...

...till ett modernt lättöppnat och fräscht fönster med ett UV värde på 0,9. Dessutom lovade snickarna att de skulle byta ut mina fönsterbrädor till nya snygga integrerade varianter.

När fönsterbläcken var sprutlackerade hos plåtslagaren fick vi ytterligare ett besök för montering och sen var fönstren kompletta!

Nya foder och som sagt, integrerade fönsterbrädor gjorde också sitt till, för att skapa ett modernt utseende i köksfönstren.

Som en liten passus kan jag säga att det blev samma typ av fönster i resten av huset också - med hjälp av samma montörer!!

- Jag har blivit bortskämd!

 

 
Permalink
Dammsug din trädgård2010-09-03Vi har, under en veckas tid, haft trädgården full med arbetsmaskiner i form av stora sågar som våra fönstermontörer använt flitigt, då de bytt fönster i hela huset.

Som alla vet som någon gång har sågat så blir det en hel del sågspån...

Det inte alla vet, läs hellre de flesta INTE vet, är att man kan använda dammsugaren även i trädgården. Jag har aldrig någonsin sett ett par hantverkare som städat så fantastiskt efter sig.

 

Det är verkligen något att ta efter för alla typer av hantverkare!!

Snart skall vi få hjälp med att dränera och isolera en av våra källarväggar och det skall bli kul att se om han är lika duktig på att städa efter sig...

 
Permalink
En modernare stil med nya fönster2010-09-03I måndags var det så äntligen dags för ett efterlängtat fönsterbyte. Hela gänget med montörer "flyttade in" i vårt garage med alla sina lådor, verktyg, fönster, maskiner och framför allt sitt glada humör.

På ett par timmar var samtliga fönster i köket ute och nya var på plats i hålen. Bara genom att få bort de mörkbruna träkarmarna som funnits i de gamla fönstren och in med det nya, moderna vita kändes köket helt annorlunda.

3 stycken supereffektiva fönstermontörer gjorde med hjälp av ett gott teamwork vårat kök till en mycket modernare och tätare plats att vara i.

Vi har valt vita fönster med vinröd alubeklädnad på utsidan, så nu väntar vi bara på att plåtarna under fönstren skall sprutlackeras sen skall ni även få se bilder på köksfönstren, före och efter.

 

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen