Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Ny kyl och frys2011-09-27När man är husägare är det så mycket man vill göra hela tiden...
Hade man haft obegränsat med pengar så hade man säkerligen gjort mycket, mycket mer men istället för att gräma sig över det så gäller det att glädja sig över det man får gjort.

Hemma hos oss skall det i alla fall bli en ny kyl och frys nu. Både ur den estetiska aspekten, att de gamla skåpen faktiskt inte är lika vita och fina längre - både slitna och lite gulnade...
Men framförallt kommer det att bli ett ekonomiskt lyft med nya energisnåla vitvaror i köket.

Dagens moderna vitvaror har inte bara inbyggd avfrostningfunktion, de verkar också ha en inbyggd hjärna :)
Mitt nya kylskåp skall tydligen kunna känna att jag har lagt en ny fräsch köttbit i en viss region i kylskåpet och sedan se till att den håller sig, som nyköpt, i flera dagar. - Visst blir man skeptisk!?

Hur som helst, de nya kyl och frysskåpen är beställda och inom några veckor skall de vara på plats. Oavsett om mitt nya kylskåp kommer att hålla mitt kött fräschare eller inte så är det hjärtligt välkommet!!
Permalink
Hösten är oåterkallerlig2011-09-27När höstvindarna viner och regnet piskar mot rutan blir man snabbt påmind om att det är dags att plocka in utemöblerna för den här säsongen.
Här på västkusten skulle de nästan ha kunnat stå inne hela sommarsäsongen faktiskt...

- Om man inte höll sig hemma just den där fina dagen som kunde komma då och då så fösatt man sin chans att utnyttja utemöblerna och det blev ytterligare några veckors regn...

Till nästa sommar tror jag att jag skall undersöka om det finns utemöbler som är helt okänsliga mot väder och vind.  Utemöbler för västkusten, helt enkelt.

En annan tung händelse som sker i min trädgård varje höst är den årliga poolstängningen. Vattennivån sänks, chockklorering utförs och lamporna kopplas ur sina fästen...
Kanske låter det som att jag är en van pool arbetare men så är inte fallet. Att en gång per år ta hjälp av en expert som vet hur man stänger en pool på bästa sätt är en kostnad som jag kan tycka är väl investerade pengar.

 
Permalink
2011 års projekt och kommande2011-09-16Ja, då var det dags igen... :)
Dags att sätta sig ner och tänka, planera och förhoppningsvis få genomföra höst och vinterplanerna inför 2011- 2012. Vad och vilka är/var det då??

Sovrum: Nästan klart
Källare: Lister i gillestugan, hall (kontor och förvaring) trappa,
Detta hoppas jag vi kan göra under höst och vinter 2011-12.

Utomhus vår/höst 2012
Garage!  :) TÄNK vad mycket plats det blir till växter nästa vinter!

Om vi nu ska se till helgen som kommer...Ja, då är det först att se över "sommarens rester".
Ta upp båten, ställa in alla sommarmöbler och allt det där andra som hör till.

Vi hoppas på fantastisk helg!
Permalink
...och så var det höst igen2011-09-01 ...och det är dags att tänka på hur växterna ska klara vintern.

Jag köpte ett par olivträd, ett par palmer och ett litet fikonträd till vår nya uteplats nu i sommar. Det var det bästa jag gjort :) !!! Vilken känsla och vilken härlig miljö det blev tack vare dessa gröna ting.Men som sagt det är nu det svåra börjar - att få dem att överleva vintern. Jag har fått reda på att de ska hållas runt 10-12 grader och gärna lite ljust. Garage är tydligen perfekt! :) jo...det vore fint det - komma ner till det nyrensade och städade garaget - och ställa 4 jätteblommor där!

Men vi har ju friggeboden! Så det problemet är nog löst :). Växterna ska vattnas försiktigt under vintern, de ska inte ha någon mer näring och torka ut emellan vattningarna.
De resterade blommorna, de i rabatten, är det mindre bekymmer med. Flera av de som nu är planterade är ju 1åriga, och de perenna ska ju klara det klimat vi har (om de nu inte regnar bort!!! )
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen