Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Sakta men säkert...2013-02-27Dagarna springer iväg och om bara två dagar är mars här! Som jag längtar...
Inte nog med att det händer en massa roliga saker så som födelsedagar, firande av olika slag och roliga aktiviteter, dessutom kommer ljuset och värmen närmare och närmare! :)

Privat bild

Nu har det hunnit bli ljust när jag åker till jobbet och det är ljust några timmar efter att jag har kommit hem, det ger mig hopp om att det blir en vår även i år... ;) Jag längtar galet mycket efter att värmen kommer på riktigt så att vi kan packa ryggsäcken, gå ner till havet och sätta oss på klipporna och grilla samtidigt som vi njuter av solnedgången. Snart är den här, månaden mars och därefter kommer våren på riktigt!

Privat bild

Då ska tomten få sig en riktig genomkörare. Ett nytt land ska göras i ordning där mina stackars bärplantor ska få leva i lugn och ro, bäcken ska utökas med en liten damm och det kan nog bli en liten mur också...
Permalink
Nu längtar man efter våren2013-02-20Härlig trädgårdsinspiration från Formex våren 2013

När vi har nått en bra bit in i februari månad så känner man sig onekligen ganska mätt på vinter, snö och kyla. Har man dessutom, som jag, haft glädjen att besöka en av landets vårmässor så är det särskilt enkelt att längta ut.

Att få påta i rabatterna, plantera lite eller bara njuta av grönskan runt om i trädgården är saker som står högt på önskelistan just nu.

Tills våren kommer får ni här en inspirationsbild från vårens Formex mässa där trädgårdskänslan och inspirationen sprudlar. Även om grönsakerna är av plast och odlingsrutan är uppbyggd inomhus så tycker jag ändå att den förmedlar den glada sprudlande känslan som våren sprider.
Permalink
Drömmen om en vinterträdgård2013-02-12Längtar så efter ljus och värme. Att få sitta där med en kopp kaffe och höra fåglar sjunga, se till blommorna och att hänga ut tvätt - utomhus! Februari, mars, april - det är "lur-månader"!  Vädret spelar ett spratt, snö kan komma ena dagen och värmen andra...
Samtidigt är det ju den allra finaste tiden på året och med förhoppningar och tro om en varm och härlig sommar.

Så jag kom hem häromdagen med bestämd min och sa att det är dags att trivas mer än halva året - vi MÅSTE skaffa ett uterum.

 

 

 
Permalink
Vårens trender för köket 20132013-02-01Vårläckert från Formex mässan

Ett besök på Formex vårmässa ger en fantastiskt skön vårkänsla. Så mycket pastellfärger och läckert inspirerande arrangemang på ett och samma ställa måste ju bara locka fram inredningsådran i kroppen.
Sammanfattningen från Formex våren 2013 lyder som följer:
Skönta färgkombinationer i milda mjuka pasteller. Fortsatt väldigt mycket amerikanska och engelska flaggor på både kuddar, koppar, filtar, tavlor och mattor. Sedan syntes också en mix av de mer färgstarka kulörerna så som lime och turkos. De starka färgerna syntes ofta i sammanhang som rör uteplats och trädgård och många krukor hade fantastiska färger.
För köket såg man också många klassiska färger så som äppelgrönt och turkos. Allt mixat i läckra ränder och härliga köksrutor.
Ovanpå allt detta fanns det fortfarande kvar en ton av etno trenden med djurmönster, färgstarka lapptäckstekniker i möbler och kuddar, samt de härliga lamporna med fjädrar i allt från vita, svala till de mer iögonfallande fasanfärgade fjädrarna.

Det största intrycket gav ändå pastellerna med sina ljuva färger och lite sköra känsla av nyutsprungna vårblommor. Vi går en mjuk vår tillmötes!
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen