Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Nytt hus - ny trädgård2009-12-28Från litet, kompakt parhus till stor "luftig" fristående villa, mitt i värsta julstressen!!

Det är skönt att flytta från mindre till större då man inte alls får samma problem med att få ytorna, skåpen och garderoberna att räcka till. Ytan är nog, i det närmaste, dubbelt så stor nu och tomten likaså. Det allra skönaste är att tomten inte innebär massor av måsten, utan mest består av två stora altaner var av den ena innehåller en pool som jag knappt kan bärga mig att få börja använda.

Vår stora utmaning ligger nog i, att lära oss förstå, hur en pool fungerar. Det lär bli en följetång i sig, här på trädgårdsbloggen. 
Permalink
På plats i det nya köket...2009-12-28Stora flyttlasset gick dagen innan lucia och 3 dagar senare stod kökssnickarna och jobbade frenetiskt med att byta till nya, fräcka köksluckor.

Man får nästan dåligt samvete, när man "kräver" att få sitt nya kök INNAN jul och sedan hör man hur snickarna sliter livet ur sig, för att hinna tillmötesgå våra önskemål.

Jag måste ge en eloge till dessa "kunniga killar"som kämpade i flera timmar med vårt nya kök, utan minsta gnäll och dessutom berättar dom när de skall gå, att de skall till 2 ställen till, innan deras arbetsdag var slut!

Jag hoppas att de har haft en riktigt god jul och några härliga lediga dagar...

Bilder på arbetet kommer i nästa inlägg!!
Permalink
Gillestugan bebolig!2009-12-28Gillestugan bebolig!

Jo, vi blev klara för brasa :) !! Dagen före julaftonen kl.21,53 blev golvet klart och jag var uppe sent (som de flesta mödrar denna kväll ;) ) och gjorde julefint. Gissa om jag är nöjd?!

Vi har målat väggarna vita och taket har vit strukturfärg, golvet är ett klick-laminatgolv som vi lagt på platonmatta och isolering.

Igår var vi och inhandlade vägg till den murdel vi tänkt ha som Tv-vägg. Lister runt taket och golvet ska naturligtvis på (snarast..). sedan är det nog inredningen till den beryktade baren - som ska fungera som skåp till diverse teknikanläggningar, som står på tur. Fönstren väntar vi med till våren.

 

God fortsättning!
Permalink
...oj vad tiden går fort!2009-12-17I dag ska vi förhoppningsvis måla taket... Det blev lite smolk i bägaren då min man blev sjuk några dagar efter mig :(. Men en brasa på julaftonen hoppas vi ändå kunna klara (?) Elda ska vi nog kunna oavsett om vi har golv eller inte - men hur mysigt är det på en skala?

Vi har gipsat och spacklat väggarna och taket för att få så där lagom struktur. Förseningen innebär väl en del nattjobb framöver och en inställd resa till Dansbandskampen i Strängnäs... ?!

Hur man nu ens kan tycka ide´n att åka iväg sista helgen innan julaftonen, när man ska ha julen hemma hos sig - och dessutom ska jobba ända fram till denna dag? Det verkade vara en trevlig utflykt för några veckor sedan - och blir säkert det också om vi lyckas hinna med det - men just nu känns brasan i gillestugan mer lockande än att få se en skymt av Peter Settman ;)

Efter helgen får vi se vad det blev - Ha en riktigt skön 4e advent!

 

 
Permalink
Arbetet går ...som det ska (?)2009-12-11Arbetet går ...som det ska (?)

Det var ett tag sedan bilder kom denna sida till gagn :( -  Av flera orsaker kan medges.

Dels så går arbetet inte så fort framåt så att det direkt syns om man jämför bilder man tar. Och sedan är det ju som det är - bara att erkänna - krafterna den här årstiden är begränsade! Mörkt, mörkt, mörkt men ändå visst hopp!

Har i stort sett spacklat klart väggarna, för att senare under veckan ta itu med målningen, 2 lager vit färg - hur svårt kan det va´?

Ja, jo, lite krångligt kommer säkert taket att bli. Det ska målas med strukturfärg - dvs med sandkorn i - och det lär skvätta á la Newtons lag! (Kan ju bli lite "fina" bilder) Men de 2 lagren på väggarna ska inte behöva ta mer än kanske 3-4 timmar! (Någon som sett "Arga Snickaren"? :) )

Trevlig Luciahelg på er!

 
Permalink
Hundkoja - en underskattad boendeform!!2009-12-09Nu har vi (läs hunden) använt hundkojan ett tag och dess förträfflighet har verkligen visat sig. En rejäl inhängnad med en rymlig koja, isolerad med frigolit och ombonad med halm på golvet. Du kan tro att vår Rottweiler har haft det varmt och skönt när han har legat med nosen ut ur kojan och spanat på alla förbipasserande bilar, forgängare, cyklister och hundar.

Dagiset som ligger i närheten är nog glada för att vi flyttar. Han är inte direkt tyst om en tänkbar "lekkamrat" i form av en eller annan hund går förbi tomten. Vår hund är av den sociala sorten och han ser nämligen varje annan hund som en tänkbar kandidat till hans umgängeskrets.  
Permalink
Slutet gott allting gott!2009-12-09En ny rostfri diskmaskin är på plats och de nya ägarna kommer att bli jätte nöjda med vårt härliga kök.

Själv kommer jag att sakna mitt skafferi som byggdes om till stora, breda utdragslådor, perfekta för mjöl, ris, knäckebröd, bunkar ja, allt vad man kan tänka sig.

Alla är nöjda och glada. De nya köparna för att de får ett hus med ett splitter nytt kök i och jag och min familj, för att det ÄNTLIGEN bär iväg mot nya mål.

Nya kök att göra om och nya utmaningar att ta sig an!

Vi ses i det "nya" huset.
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen