Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Dags för förvaring a la vinter......2012-08-24Vinterförvaring vad det gäller båtar, husvagnar och sådana stora saker har man ju hört talas om. Men det ställer en del krav på oss att kunna ha vinterförvaring även till allehanda ting som : trädgårdsmöbler, trädgårdsmaskiner, fler och större växter och krukor som även de ska ha en frostfri förvaring!
Att ha byggt en friggebod för detta ändamål är väl alldeles utmärkt! Men jag är rädd att det kommer att visa sig att vi dessvärre redan vuxit ur den.

Så vad som blir konsekvensen av detta - jo, att vi nu får försöka placera och möblera med trädgårdsmöblerna inne. Det kanske inte är så dumt ändå...
Att dela hörnsoffan så att delarna kan sättas ihop till en dubbelsäng (om man har en bäddmadrass på) så har det vips blivit ett par extra sängar. Dynorna lär kunna läggas på sängen, på höjden i vår friggebod, trädgårdsbord och stolar är skrymmande - men vi får stapla. Palmerna och Olivträden är det värre med...de tar plats och måste hållas fuktiga under vinter - frostfritt!

Är det inte det ena så är det det andra! :)


Permalink
Alternativa matplatser2012-08-16Så fort solen tittar fram så får man en otrolig längtan efter att sitta ute och äta! - kan det bero på att vi hela året sitter instängda i våra kök och varken kan eller vill gå utomhus och äta vår middag?

Hur som helst - när sommaren väl är här så gäller det att utnyttja väderleken och värmen till max och hemma hos oss har vi flera olika, alternativa matplatser utomhus.
Den ena är för dem som kommer blöta, upp ur poolen och inte vill behöva byta om innan de äter. Den andra är för dem som gillar skugga under måltiden och den tredje och sista matplatsen är för den som verkligen vill vara mitt i solens fokus, även när man äter.

Tids nog kommer hösten och kylan igen och så länge den dröjer kommer jag att fortsätta äta min mat utomhus för med ett matbord i trädgården så kan jag få både föda och solljus på en gång - det är att förena nytta med nöje!

 
Permalink
Summan av mina blommande växter...2012-08-06...har en tendens att ständigt öka. Jag hade för länge sedan intalat mig själv att jag inte kunde, inte ville och absolut inte skulle sörja att jag inga blommande växter hade i trädgården. Men så hände det någonting -

Först kom det omtalade smultronståndet, sedan kom det ett till - lika smakfullt och rikligt blommande som man skulle kunna önska sig. I tillägg till dessa smultronplantor har nu mina blommande växter utökats med en rosenbuske.

Tro för all del inte att jag har valt detta själv. Nej då, det är en gåva och alla vet ju vad man gör med gåvor eller hur!?

-Man tackar och försöker sedan vårda den ömt för att kunna bevisa för den återkommande givaren att man är kapabel att ta hand om en blommande rosbuske på ett bra sätt.

Nu är i alla fall rosenbusken i jorden efter konstens alla regler med rätt grävdjup, rätt rosjord och rikligt med vatten, så nu gäller det bara att vänta. Vänta och se om busken verkligen kan förlika sig med att växa hos en person som är totalt hjälplös i trädgården. Busken har ju fått sällskap utav några andra växter, som fortfarande lever så kanske kan de stötta varandra och förhoppningsvis berätta att jag inte är så kall som jag verkar ;)

Jag kommer att behöva gott om bra tips när hösten kommer (om busken lever då)

Rosenbuske i trädgården
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen