Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Att äntligen kunna bada2014-11-25Dagen D är kommen och den stora kranen som skall lyfta spabadet på plats gör sig redo för det viktiga lyftet. Från garageuppfarten, över en av vinklarna på huset och ner på altanen skall kranen manövreras och karet sättas ner.

Med stor spänning och enorm precision lyckas kranföraren få ner karet precis på det tänkta stället och med en sista handpåläggning hamnar det i det väntande hålet i altangolvet. Ett snyggt insynsskydd är på väg att ta form på kortsidan mot grannhuset och känslan av en ganska nära förestående badstund börjar infinna sig.

Förarbetat med att dra fram ström till spabadet är klar sedan länge och elcentralen på väggen vid dörren står redo att få bekänna färg. Av med skyddsemballaget och snabbt i med vattenslangen. - Här gäller det att inte spilla någon dyrbar tid!

När karet inte används skyddas det av ett isolerande överdrag. Cirkulationen pågår ständigt i karet - allt för att hålla vattnet rent och fräscht. Likaså går värmaren på så fort temperaturen sjunker och all funktion runt karet finns dolt innanför spabadets väggar. Varje sittplats i karet har separata reglage för luftintag och vattenstrålar. Allt för att kunna anpassa massagefunktionen efter egna önskemål.

Att kunna bada i alla väder känns som ett fantastiskt privilegium. Skulle man eventuellt störas utav regndropparna i huvudet kan man alltid montera upp ett heltäckande parasoll över hela spabadet. Belysningen i karet gör att det blir ett effektfullt badande så fort mörkret faller och med den mörka årstiden vi nu är inne i känns det som att det lär bli en hel del "effekt" på den här altanen i vinter.

 
Permalink
När villan blir med både uterum och spabad2014-11-11Visst är det så att vi villaägare ofta går och funderar på hur vi kan förbättra och göra villivet både mer funktionellt men också mer njutbart. Förutsättningarna och behoven i en familj förändrar sig över tid och en planlösning och rumsdisposition i huset kanske var perfekta den dagen villan byggdes men är idag helt annorlunda. För den här familjen hade drömmen om ett mer komplett altanliv  grott länge och från tankar, planer och funderingar hade nu saker börjat övergå till verkliga byggplaner.

 

Det som från början hade varit en perfekt, insynsskyddad vinkelaltan hade börjat kännas trång och önskan om både uterum och spabad hade växt sig allt starkare. Den gamla trätrallen bröts upp och en besiktning av stommen gjordes. Några förstärkningar behövdes i regelverket men framförallt en breddning på båda långsidorna blev resultatet.

Befintlig trappa försvann och en ny, längsgående kom till istället. Vid det här laget hade familjen inte bara bestämt sig för att bygga in den bortre delen av altanen utan också för att klä in alla väggar inne i det blivande uterummet med en ny väggbeklädnad. De befintliga ytterbrädorna på panelen togs därför bort på hela den väggyta som kommer att bli den nya inbyggnaden. I detta läget har också en anpassning för ett spabad gjorts i den andra ändan av altanen och hålet syns i högerkant på bilden ovan.

 

Ny trätrall läggs på hela altanen, både innanför- och utanför inbyggnaden. Väggarna kring uterummet monteras och vips har familjen ett nytt rum att börja inreda. Historien om uterummet kommer i ett senare inlägg här i bloggen och just nu är det de där hålet som gapar stort, som skall fyllas med något riktigt fint, som vi fokuserar på.

Spabadet är beställt och leveransen planerad - just nu snurrar tankarna allra mest runt frågan hur spabadet skall komma på plats utan någon åverkan på trädgården. Här känns det tryggt med vana leverantörer och en försäkran om att det inte är första spabadet de monterar på en svåråtkomlig plats i någons villaträdgård.

Fortsättning följer...
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen