Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Små, små skålar...2012-09-28För länge sedan hade vi flera stycken småskålar i stengods där vi enkelt kunde göra portionsformar med exempelvis potatisgratäng eller desserter. Tyvärr var nog inte kvalitén den bästa och vi inte tillräckligt försiktiga med grytorna, så idag finns inte en enda kvar...

Nästan varje vecka saknar jag mina små formar och jag har sökt med ljus och lykta för att finna den storlek och det utseende som jag vill ha på de nya som jag köper.

Mini grytor från LeCreuset

Bilden tillhör LeCreuset

Äntligen har jag hittat en mini gryta som tilltalar mig. Den är robust och vacker på samma gång och dessutom har den ett tillhörande lock som kan vara bra att ha ibland. Dessutom finns det i massor av läckra färger.

Blir du sugen på soppan som finns i grytan? HÄR hittar du receptet.
Blir du sugen på att själv köpa skålarna? HÄR hittar du återförsäljare runt om i landet.

Smaklig måltid!

 
Permalink
Äntligen dags för höstmys igen...2012-09-11Det finns väl inget bättre än att få stänga in sig i köket med en härlig middag, tända ljus och bara njuta utav att regnet piskar mot rutan. Jag skulle t.o.m. kunna sträcka mig så pass långt att jag säger att just detta är det absolut bästa med hösten...

Dessutom kommer köket att få sig en liten ansiktslyftning i höst, om än liten, så i alla fall. Våra köksstolar börjar nämligen ge med sig och en är redan trasig och den andra är på god väg. Matbordet är ett stort och brett bord i massiv ek med två iläggsskivor, som ger plats för 10 personer eller mer. Tyvärr hade inte möbelföretaget några ekstolar hemma i tillräckligt stort antal och vi valde en lite enklare stol i björk istället. Till en början fungerade det bra men nu börjar stolarnas kvalité att visa sig. De håller helt enkelt inte lika bra och lika länge som själva bordet.

Så nu har vi bestämt oss för att skaffa skinnklädda stolar (praktiskt) med höga ryggar, gärna i mörkbrunt. Vi får väl se om vi har råd med äkta vara annars kan jag absolut tänka mig en stol i skinnimitation också. Det kommer att bli ett helt annat uttryck runt matbordet och de mörka stolarna passar säkert perfekt till höststämningen som skall få råda några månader framöver nu...

-Jag kan redan se det framför mig!
Permalink
Varje år - samma problem2012-09-11När hösten kommer med regn och rusk står jag alltid inför samma problem: Skall jag låta hela min källare svämmas över av stolsdynor, hängmattor, plädar, dukar och lyktor som nu måste få en vinterförvaring för att klara sig tills nästa vår!?

Det alternativet känns inte speciellt lockande och resultatet blir lätt att det rummet, där allting förvaras, blir oanvänt hela vintern vilket inte känns bra då vi just under den mörka årstiden är mera inomhus och behöver varje rum vi har, eller hur?

För de störra möblerna finns alltid det klassiska garage alternativet. Att belamra bilens enda snöfria plats med altanmöbler, parasoll och solstolar kräver att man har ett gigantiskt garage - vilket långt ifrån alla har =/

I år löser vi problemet med våra trädgårdsmöbler genom att helt sonika ta in den stora rotting hörnsoffan i gillestugan. Genom en rockad bland husets soffor skapade vi plats i gillestugan och nu kommer den nya rottingmöbeln som stått ute i sommar, få lov att komma in i värmen och bli en mysig bras - och tv soffa.
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen