Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Kök med plats för många2012-06-18Öppen planlösning i köket

De öppna planlösningarna är verkligen toppen :)

Med hjälp av några extra bord och stolar kan vi duka för 20 personer direkt i köket och alla kan sitta så att vi ser varandra...

Ifrån vårt ordinarie köksbord byggde vi på med några extra bord och på så vis kom bordet att gå ifrån ena sidan av kökets matrumsdel ända in till bardelen intill köksbänkarna.

Vi slapp att duka långbord i vardagsrummet, vilket annars kan vara en lösning och vi slapp att dela upp oss på flera småbord.

De väl tilltagna ytorna i köket gjorde att alla kunde sitta bra, ingen trängsel när man skulle dra ut stolen eller när någon skulle passera bakom ryggen. Ett kök med en öppen planlösning ger verkligen rymd och utrymme för flexibla lösningar.

De flesta stunderna i köket är vi ju bara familjen och då finns det en perfekt yta av härligt tomrum mellan matbordsdelen och tillagningsdelen i köket. En yta som förbinder de båda delarna samtidigt som den skapar härlig luft i vårt kök.

 
Permalink
Sommarens kaniner huserar i trädgården2012-06-18Kaniner i trädgården

Nu är sommarens kaniner på plats i skuggan under trädet och även om de är duktiga på att beta så gör de ju även annat i sin bur (om ni förstår vad jag menar)

Att använda kaninerna som gräsklippare och flytta runt buren i trädgården är alltså INTE ett alternativ. Målet är snarare att hålla dem lite avskilda så att doften från restprodukterna som de lämnar efter sig inte når näsorna på oss som sitter på altanen.

Barnen är i alla fall väldigt nöja och möjligheten att kunna låna över sommaren och sedan lämna tillbaka till sin ägare, är en möjlighet som jag önskar att fler barn hade. De får lära sig att ta hand om djuren, sköta mat och vatten och dessutom ta hand om städningen i buren.

Men någon alternativ, miljövänlig gräsklippare är det inte. Där får vi fortsätta med de båda klipparna vi redan har. Ibland är vi duktiga och kör med den manuella och när tiden inte är på vår sida, tar vi faktiskt fram den bensindrivna... (Förlåt alla grannar, som satt mitt i middagen)
Permalink
Uteplatsen börjar ta form2012-06-04Det har inte varit lätt att köpa en ny trädgårdsmöbel - det finns alltid så mycket när man bara tittar men kanske inget just ska ha!

Nu har vi varit runt och tittat på möbler flera helger och var väl nästan på väg att ge upp. För är inte möbeln för stor,vid,för kantig, för rund, för klumpig, för fin  (ja, det finns faktiskt de som är fööör fina för oss ;) ) så är de för dyra!!
Men nu i helgen fick vi äntligen tag på en som passade oss i smaken - både prismässigt och utseendemässigt.
I och med att den nu var sådär lagom  så får vi även plats med ett bord där vi kan sitta och äta - för det kan jag säga, att sitta och äta vid Loungemöbeln är inte att rekommendera om man är över 1,50 m lång!


Loungemöbel 

 
Permalink
Gräsmatta med stort G2012-06-01Äntligen fick vi ändan ur vagnen och fick sått våra gräsfrön.

Den 25 april hade vi fortfarande en sträng med jord utefter huset, förvisso som ett minne från dräneringen men vem har behov av att minnas den?

Här skall vi så gräsfrön

Då såg ytan ut så här och äntligen hade vi bestämt oss att NU var det dags!
Redan den 31 maj hade det växt upp ganska rejält, om än lite glest här och var. Med en påfyllning av lite mer gräsfrön hoppas vi nu på en mild regnperiod (på någon vecka) så att det verkligen får chans att gro ordentligt.

Så här fint börjar det bli...

Med facit i hand, kan man undra hur detta enkla ingrepp kunde vara så svårt att "ta tag i"
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen