Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


sätt färg på vardagen!2009-05-29Ja så var det fredag och helg igen, det viskas om kanon väder och optimist som jag är ser jag fram emot ännu ett möte med min kära grill då man varit förpassad till köket senaste veckan återigen.

Visserligen trivs jag i köket, mitt kök. Det är precis lagom för mig och har en personligprägel. Läste i vårt forum om en diskussion angående färgade kök, om hur det "sticker lite extra i ögonen" på vissa med ett rött kök, och att kök skall vara vita. Jag måste säga emot i det här fallet och hålla med den moderna generationen av kök. Jag gillar det moderna, det udda. Det som "sticker i ögonen".

Att låta bli sitt drömkök p.g.a att det kan sänka värdet vid en senare försäljning känns helt fel. Det var någon som skrev att resterande delen av huset/lägenheten faller köparen i smaket kommer inte färgen på köksluckorna fälla avgörandet. Nej, inred ditt kök efter din egen smak och känsla, det blir så mycket roligare då. Huvudsaken är att du trivs i din hemmiljö och kan slappna av.

Håller ni med? gå in på vårt forum och diskutera saken vidare HÄR.

 Ballingslöv

CL-finalen då, ja den blev inte riktigt som jag trodde. Eller jag hade faktiskt helt fel. Barcelona vann välförtjänt och Messi var bäst på plan. Grattis till guldbollen!

Trevlig helg på er, Linus.

 
Permalink
Jag håller mig i skuggan2009-05-29Jag håller mig i skuggan

Dom säger att det skall bli rejält varmt i helgen.

Skall vi göra som optimisterna och bara njuta när det bjuds eller som pessimisterna, börja oja oss för hur snabbt det går med all grönska om det kommer för mycket värme allt för snabbt???

Jag går min egen väg och struntar i hela diskussionen. Jag håller mig i skuggan och väntar på att mina "mastodont" jordgubbsplantor skall ge bär.
Permalink
Håll i hatten!2009-05-27Det blåser storm på västkusten! Hade riktigt svårt att somna i natt när vinden ven utanför fönstret. Men humöret är på topp idag ändå!

Varför? Jo, 1. Djurgården tog 3 viktiga poäng igår - 2. det är Champions League final. Barcelona-Manchester United.

 Jag tror på seger för Manchester efter straffar, 1-1 fulltid. Kom ihåg vart ni såg det först! Så ikväll kommer matchen avnjutas i tvsoffan tillsammans med ett par kalla och gott sällskap.

 På söndag är det Morsdag, hoppas ingen har missat det?! Är ute på jakt efter en bra morsdagpresent och finns det någon därute som har tips och idéer skriv gärna det i kommentatorsfältet!

 Gärna något till köket då mina päron precis bytt kök!
Permalink
Gasigt värre!2009-05-26Gasigt värre!

Hjärtat i ett kök sitter till stor del i vitvarorna. Du får inget kök utan ett kylskåp eller för den delen spis.

 Är det något jag har en väldig förkärlek till så är det gasspisar. Det är en viss charm med att laga mat över öppen eld.

Tyvärr har enligt mig aldrig ugnen fungerat lika bra, då värmen blir ojämnt fördelat och allt som man tillagar på plåt har en tendens att bli halvbra då kanterna ofta är klara 5-10 minuter tidigare än mitten.

 Som tur är min spis det bästa från två världar, med gashäll och elektrisk ugn.

Det är inte för inte som alla stora kockar rekommenderar gasspisen, och nu är jag nästa man att ansluta mig till hyllningskören! 
Permalink
Fönster - reparera/måla eller köpa nytt?2009-05-26Fönster - reparera/måla eller köpa nytt?

Nu har vi gett oss i kast med ett av dessa otaliga projekt, nämligen fönstren! Vi har avslutat ett par stycken, men nu får det vara bra...

 

Vi har beslutat oss för att byta ut några av de värst utsatta träfönstren mot väderbeständiga aluminiumfönster. 

Att måla fönster och hus är ett tidskrävande jobb… besvärligt med byggställningar och stegar, tomten som lutar och planteringar går om intet. Men ett väldigt bra jobb att sätta sina tonåringar på under sommaren!

 

Vi målade huset för över 10 år sedan... och faktum är att det hållit riktigt bra! Solen har stekt på ena husväggen och vi skulle kanske ha målat för ett par år sedan om vi varit riktigt smarta. Nu får vi vara lite grundligare med tvätt, skrapning och grundmålning.

 

Lite extra klirr i kassan för grabbarna och vi hinner med fler projekt ;)
Permalink
Sommar, sol och egen pool!2009-05-25Sommar, sol och egen pool!

Fler som drömmer om det?

Vi bygger, målar och fixar med det mesta just nu, men jag har drömmar och funderingar hela tiden. Just nu - när vi håller på som allra mest ute, solen lyser och det börjar kännas riktigt skönt, så dyker den årliga drömmen upp:

Vi har Bergvärme = överskott på sommaren vilket skulle kunna vara en bra lösning till uppvärmningen + en Solpanel... miljövänligt alternativ.

Någon som emotsäger sig?

 

Men egentligen är det kanske en Bastutunna jag vill ha...  som man kan bada i hela året, eller mest då den där kalla årstiden.

 

Tänk va! ... att efter en veckas jobb, tända en brasa till tunnan, ta en promenad och sedan komma hem och elda upp värmen det sista. Moderna bastuaggregat till tunnan får upp värmen på lite drygt 2 timmar sägs det!

Någon som emotsäger sig?

 

... "och om vi ändå gräver runt huset kan vi inte göra en större grop då?!"

 

Snälla..:)
Permalink
Långhelgen2009-05-25långhelgen sprang förbi i en rasande fart, och nu sitter man här på kontoret igen och blickar tillbaka över helgens bravader.

 Bilen blev iallafall tvättad, pappas köksbord slipat och Djurgården hann med en förlust till i allsvenskan.

 

Är det någon som lagt märke till vårt nya fina forum här på köksportalen? Vi håller just nu på och rustar upp det och utvecklar forumet till ett mer lättnavigerat och användbart forum för våra besökare.

http://www.koksportalen.se/forum/koek-1.asp 

 Lämna gärna en kommentar vad ni tycker!
Permalink
En lång trädgårdshelg2009-05-25En lång trädgårdshelg

En riktigt härlig långhelg är precis avslutad och jag kan inget annat än att le. Visst har man tillbringat tid i trädgården. Men inte har man jobbat ihjäl sig precis. Dragit en och annan maskros ur krukorna och trädgårdshäcken men inte mer än det.
Naturen är fantastisk just nu. Det växer så det knakar och våra löjtnantshjärtan intill husväggen blir allt vackrare. Solen värmer mitt ansikte och man kan lätt konstatera att det är riktigt gott att leva.
Permalink
Vägen till mannens hjärta…2009-05-20Vi hade bestämt oss för att åka och köpa något som "sätter guldkant på tillvaron". Jag kan erkänna att köpcentra idag får de flesta att känna sig tillfreds.

Som kvinna vet man ju att det kan vara spets, god mat eller en flaska gott vin som är det man tänka sig en "guldkantad" tillvaro :)

Men så är det inte här inte (inte så ofta iallafall) för här är det inredningsdetaljer och förbättringar i hemmet som ger det där lilla extra! De stora byggvaruhusen har ju numera inte bara bräder, plank och spik...

-"Den här lilla lampan hade väl passat bra i vardagsrumsfönstret?...Hallå?!" Vart...?

 

Jodå, där bland  Bosch och  Black & Decker värstingmaskiner finner jag en lyrisk man som bara vill ha..." ett vertyg till så fixar jag allt!"

 

Mysig helg på er med ;) !
Permalink
Infälld köksfläkt2009-05-20Infälld köksfläkt

Den innovativa lösningen jag teasade er med igår har funnits ett tag på marknaden nu, och är egentligen ingen jättenyhet, men trots allt en kanonlösning för alla trångbodda runt om i vårt avlånga land.

 Den infällda köksfläkten passar i princip överallt, hus, lägenhet eller sommarstuga. Den tar extremt lite plats och i dagens "Compact living" hets kan det vara lösning för just dig.

 Nackdelarna är att systemt fortfarande kostar en slant, och bränner därför stora hål i plånboken. Sugkapaciteten kan inte heller jämföras med en traditionell köksfläkt med motor monterad på vinden eller taket.

Nu är det inte långt kvar till långhelg, någon mer än jag som längtar?  
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen