Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Vårkänslor!2013-01-31Snön har smält undan här på västkusten och idag har solen synts på en härligt blå himmel... Dagar som dessa vaknar vårkänslorna till liv och planerna för trädgården börjar ta form i huvudet...

Landet är i katastrofalt uselt skick så det behöver göras om. I nuläget lutar det åt att mannen får bygga någon form av pyramid åt mig där jag kan plantera jordgubbar, smultron och lite örter.

Sen har vi lyxen att ha en bäck som rinner över tomten. Riktigt mysigt! Till sommaren ska vi även göra slag i saken och bygga en liten damm i bäcken. Det tror jag kan bli riktigt snyggt!

Nu ska bara våren komma på riktigt också så att det blir väder för att plantera och greja...
Permalink
Då var det dags igen...2013-01-18Jag tillhör tokarna som inte alls gillar snö och kyla, utan som föredrar regnet och snålblåsten, faktiskt! Jag var riktigt glad och tacksam över att det såg ut att bli en kort period med snö och sen en lååång regnperiod, då trivs jag! Men så blev det inte...

När snön äntligen hade regnat bort utan den långvariga, hala period med slask/is/sörja som det annars brukar vara så dök det upp mer snö! Till och från under de senaste dagarna har det kommit snö här på västkusten och det ligger ett vitt (smutsgult?) täcke på marken och påminner mig om att det faktiskt bara är mitten av januari. Det är flera månader kvar tills våren kommer på riktigt och som jag längtar!

Privat bild
Hon gillar snön mer än vad matte gör...

Visst, det blir ljusare när snön ligger på backen men bortsett från det så ser jag faktiskt inte så många fördelar med den. Jag föredrar helt klart regnet, blåsten och lervällingen som bildas efter några veckor med ihärdiga regnmassor som väller ner! Nåja, än är det bara januari som sagt och jag har garanterat ett flertal regninga veckor att se fram emot den här våren! :) Tills dess att värmen kommer så får jag roa mig med att planera utbyggnaden av huset istället... Ska ena ytterväggen rivas så får det allt ha kommit lite värme innan projektet påbörjas så att man slipper frysa rumpan av sig inomhus också! :)
Permalink
Badrumsrenovering, del 32013-01-09Det känns som att renoveringen aldrig tar slut men nu har vi i alla fall fått upp väggen som vi flyttat för att få in badkaret.

Pappa har kommit på en lösning så att jag får in både dusch och badkar så nu har jag planerat om - igen. Om jag flyttar badrumsdörren till vänster så får jag plats med badkaret direkt till höger med en kaklad kant som jag kan ha levande ljus på. Det var "bara" att ta bort mina garderober i hallen, flytta dörrposten och planera för en ny dörr. Det här blir nog jättebra!

Duschen blir 80x80 med dörran som man fäller inåt. Jag har hittat jättefina duschdörrar med mönster på men det blir nog en billigare variant. Duschen kommer att bli direkt till vänster mitt emot toalettstolen. Tvättstället blir rakt fram när man kommer in i badrummet. Jag har hittat ett badrumsskåp på Bauhaus som kommer att passa jättebra!

Sen var det det här med värmen... Om jag skall ha golvvärme eller en handdukstork som kan fungera som värmekälla i badrummet så krävs en hel del ingrepp. Elementet har vi tagit bort för att jag skall få mer fri yta så skall jag få ett varmt och härligt badrum så får det bli med hjälp av golvvärme, vilket i sin tur innebär att jag måste engagera en rörläggare snarast.

Rörläggaren har nu flyttat golvbrunnen och förberett för golvvärmen, rör skall dras och just nu känns det inte som att man skall kunna duscha i det här rummet. Känns skönt att kakelkillen tog sin semestertripp till Thailand just nu, så att alla förberedelser hinner bli klara. 

Nu längtar jag efter att han skall börja kakla och lägga klinker så att mitt nya badrum kan börja ta form på allvar.

// Linda

 
Permalink
Dags att se om sitt hus2013-01-10Nyåret 2013 har börjat, småkallt och rått. Visst hade vi en vit jul som någon dag efter övergick i "normalläge" igen - regn! Jag har förstått att det ihärdiga regnandet och därefter det myckna snöandet, har varit en påfrestning inte bara för gemenemans kropp och knopp - även våra bostäder har fått bekänna färg!
Nya tak läggs nu om i området då det i vanliga fall så här års endast brukar vara inomhusrenoveringar och småfix. Nu ligger papp och läckt synliga och en viss stress kan man tänka, för det är onekligen ett opålitligt väder!

Visst är det så att både hus och hem behöver översyn med jämna mellanrum, liksom den egna kroppen behöver det. Nyåret har varit den perfekta starten för något nytt och förbättrat. Hur är det då med huset och hemmet? Ser vi till det lika väl/ illa som vår kropp?
Tja, om tiden ska räcka till både familj, hem och den egna hälsan så krävs en viss disciplin vad det gäller planering!

Börjar iallafall med att rensa bort julen, städa undan alla "julspår" - och inreda med ljusa härliga färger, för ljuset är på väg, DÅ ska jag minsann...
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen