Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


En evig köksföljetång...2010-05-17En evig köksföljetång...

Den dagen du beställer dina utbytesluckor är du väl medveten om att det kan dröja både en och två månader innan luckorna är färdiga att sättas upp i ditt nya kök.

Det vi däremot inte tar med i beräkningen är att det som har blivit fel vid den första leveransen, vilket det alltid verkar bli, tar ytterligare två månader att få fram. Vid det här laget har ditt tålamod börjat tryta rejält!!

Det sista, som vi ABSOLUT INTE räknar med, ens i vår vildaste fantasi, är att det även vid kompletteringen kan uppstå problem så som, för stora hål i vinrören som glappar så där lite lagom mycket varje gång du skall lägga i eller ta ur en flaska.:(

All heder åt dessa tappra snickare, som är de som måste träffa oss missnöjda, väntande kunder varje gång. De gör allt de kan för att vi skall känna oss nöjda trots att deras uppdragsgivare inte riktigt håller måttet.

I helgen blev jag så nöjd med snickarnas insatser att jag inte kunde låta bli att låta dem skicka mig en offert på nya bänkskivor.
Jag tror att det viktigaste är att hålla humöret uppe och inte reta sig för mycket på det som blir fel, utan istället dra nytta av det goda som kommer ut av det. Jag kommer ju förhoppningsvis att få (köpa) nya bänkskivor till mitt kök och det är ju något gott, absolut!!
Permalink
En kruka räcker för mig...2010-05-17En kruka räcker för mig...

Äntligen vågar vi säga att våren är kommen på allvar!
Gräsmattan måste klippas minst en gång i veckan och alla handelsträdgårdar har långa köer ringlandes utanför när de öppnar på lördagsmorgonen.

Jag går mot strömmen och försöker hålla mig ifrån sådana där ställen så mycket som möjligt och min flora i trädgården blir ju tyvärr därefter!

Mitt absolut största problem med att få trädgården att blomstra är att jag alltid glömmer att vattna och det vet ju varje människa, att utan vatten kan vi inte leva...

Nej, en kruka med en Azalea, några Penseer och lite taklök är det som får representera min totala trädgårdsflora just nu. 
För att kunna få lite mer blommande fägring har en god vän förbarmat sig över mig och skänkt mig några "små rotklumpar" som tydligen skall bli något vackert som kallas kärleksört.

Namnet är onekligen spännande - Tror ni att man kan äta den? 
Permalink
Feng Shui - dags att rensa i röran!2010-05-04Feng Shui - dags att rensa i röran!

Tänk att det ska vara så svårt att få ordning på prylar! Samma sak varje år man börjar se sig om hemma...
Först är det ju de stora sakerna man tänker på, som att allt det där som "gömdes i snö..." nu kommit fram. Med eftertanke och diskussion över ett glas vin, ja, då börjar man i den andra änden - "Vad tror du om tidskrifterna vi sparat? Ska vi behålla de där kläderna? Vad ska man med flera gamla bildskärmar, datorer och mojänger till?"

Vi har i alla fall en friggebod! Och vår planering har omkullkastats (eller snarare, omprioriterats!)
Denna Friggebod är navet i våra projekt :).

Men kruxet är att man måste igenom varenda vrå, för att få den där ordningen som Feng Shui förespråkare påpekar... "det du har på vinden trycker ner dig, och det du har i källaren - drar ner dig..."

Nu har vi bestämt oss för att dela de 15 kvm i två delar - en förrådsdel - och en gäststugs del.
Det första steget blir ett hål i väggen på den sydöstra gaveln. Sedan ska vi få upp en innervägg som isoleras, för att sedan sätta upp hyllor och därefter kommer prylar att sorteras och stuvas.

Gäststugedelen kommer att innehålla en våningssäng, byrå och bokhylla. Det ska dras ström och det kommer att vara uppvärmt under vintern.
När vintern kommer kan alla sommarsaker, som trädgårdsmöbler och dynor mm . få den platsen - så kan vi ändå komma in i förrådsdelen. Jag tror det kommer att bli en bra lösning...men som vanligt...kanske inte gjort på en dag ;)

Kram på er - alla hemmafixare och proffs!
//Carina
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen