Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Mc Donalds har också fattat...2010-01-18Mc Donalds har också fattat...

Det verkar inte bara vara mitt lilla kök, hemma i villan, som håller på att få en "Afrikansk ansiktslyftning". Nej då, de stora drakarna har också förstått att det är Afrika som gäller i vår.

Var på en av Mc Donalds restauranger i förra veckan och blev både glad och förvånad över att, den stora snabbmats-jätten hade annamat samma tema som jag.

Tack DU som tipsade mig om att det är Afrika-tema som är HETT just nu, du vet vem du är...
Permalink
Radiatorer med fläkt?2010-01-15Nu har jag lite andra tankar igen...kan inte låta bli att fundera framåt - mot nästa projekt. Vi har ju tänkt göra fint i hallen som ansluter till vår gillestuga. Den ska vara i samma stil, det blir ljusare och luftigare så.

Men vämen i hallen består av en radiator, och vi behöver en lite mer effektiv sådan. Har funderat på ett element med fläkt under - för att öka cirkulationen. Kanske funkar det att köpa en liten fläkt som tillsats? Eller måste man byta hela radiatorn?

Vår hall är förtillfället ( har varit så en lääängre tid :( ) uppsamlingsplats för diverse prylar. Vi har en trappa med en liten "glugg" under - och där har vi tänk ha en kontorshörna. I gamla matkällaren har vi tänkt göra klädförvaring. Jag hoppas kunna ha ett par stänger där vi kan byta plats på kläderna - sommarkläder främst när det är den säsongen och vinterkläder främst när det är det.

Förvaring är ett dilemma i vårt hem...samtidigt som vi har en förmåga att samla på oss stora prylar och många...  Vi har under åren byggt bort klädkammare och klädförråden krymper av någon outgrundlig anledning :)

Nu är det helg igen och dags att njuta av allt - både inne och ute! En paus blir det...ska till backarna och göra dem osäkra - Ha det gott alla!
Permalink
Stenväggen växer sakta men säkert2010-01-13Stenväggen växer sakta men säkert

Efter några dagars ledighet var det dags för jobb igen..hemma alltså. Vi har varit på Byggvaruhuset och införskaffat grå byggsten som vi ska ha på väggen runt spisen.

Nu när den grå stenen börjar komma på plats, då kan vi se att hmm... den eldfasta stenen i den öppna spisen ...den är ljusbrun, hyllan i skiffer, väggen i "skiffer"... Får nog bli ändring på den bruna färgen! Den ser faktiskt väldigt skräpig ut.

Är det någon som vet om det går att måla på eldfast sten? (det kommer säkert att slitas mer, men går det?)

För övrigt är vi lite lata vad det gäller renovering och projekt just nu. Vi går i ide på vintern på den fronten - nu är det utförsåkning som gäller :)

Må väl - i kropp och själ!
Permalink
Afrika tema i köket2010-01-12Afrika tema i köket

Då luckan faktiskt heter Africa och det snackas massor om inspiration från Afrika just nu, så måste jag falla för frestelsen att försöka skapa lite Afrika tema i köket. Vi har börjat med en sektion med den nya fräcka "looken" och det är nog stor risk att det blir fler sådana luckor vad det lider...

Har börjat spåna på fler attiraljer som kan understryka temats namn. Jag gillar inte överarbetade kök, fullständigt söndermatchade med allting ton i ton. Nej, jag är nog en typisk svensk, som tycker att lagom är bäst.
Men några små afrikanska inredningsprylar måste det förståss bli, vad vore ett tema utan en röd tråd? Frågan är bara vad?

- Jag återkommer!!
Permalink
Nu längtar man till våren...2010-01-12Nu längtar man till våren...

Under djup snö och tjocka plåtar döljer sig vårens stora glädjeämne. I väntan på våren kan vi bara fortsätta att skotta och tänka;

- Det som göms i snö, kommer upp i tö!

Nej, det är inte vårens knoppar och prunkande växtlighet jag tänker på. Jag är vansinnigt dålig på trädgårdsarbete och mitt måtto har alltid varit, snyggast möjliga trädgård med minsta möjliga arbete.

Den trädgård vi nu har flyttat till har jag ännu inte haft glädjen att få njuta av sommartid, så det skall bli mig ett sant nöje när den tiden kommer. Jag kommer garanterat inte att jobba ihjäl mig, utan snarare försöka njuta av stunden och bara arbeta i trädgården när det är absolut nödvändigt.
Permalink
Det som göms i snö2010-01-08Det som göms i snö

 ...kommer upp i tö... kanske inte töväder än;)  men situationen kan liknas med den man befinner sig i vid "akut städning" !

Det blev en hel del snabba beslut om vart, vad och hur kartonger och annat skulle slängas. (Som om man inte har nog med papper och kartonger just på jul ;) ) Vårt garage har varit ett soprum för akuta beslut även under det senaste projektet - det vi haft med gillestugan.

Tillbaks igen på jobb efter att ha eldat i brasan och verkligen njutit av den :) tänk att det var i grevens tid att det blev klart! Denna vinterns kyla har bitit sig fast och det är helt suveränt att ha en spis att elda i.

Nu går det sin "gilla gång" och vi hoppas bli klara för invigning den 6e mars.

 

Ta vara på helgen som kommer och värm er med en brasa eller med ljus när ni kommer in från pulka/ skidturen.

 Trevlig helg!
Permalink
Nya luckor - som i ett trollslag2010-01-08Nya luckor - som i ett trollslag
Har du bara ordentliga stommar (vad nu det innebär!?) så funkar det alldeles utmärkt att sätta nya luckor på dessa. Dessutom går det fort - på en halv dag så är hela jobbet gjort och köket går att använda som vanligt igen!!


PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen