Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Jag tar tillbaka alltihop..2012-03-21...som jag eventuellt sagt tidigare, om att vintern inte har släppt sitt grepp och att inte ett enda vårtecken har visat sig i min trädgård. När man som minst söker efter det, så finns det bara där. Det var dessutom inte ens jag själv utan ett av barnen som gjorde mig uppmärksam på att krokusarna var här.
Jag måste medge att med ens så känns det väldigt mycket lättare - och beviset för att våren är här står där, mitt framför mig, i min egen trädgård.

Så nu blir det till att skaffa planteringsjord och lite tåliga vårblommor, kanske lite påskliljor och violer, som skall ut i krukorna - är det vår så är det!!
Permalink
Trappan - en möbel ??2012-03-19Dags att ta itu med en av husets viktigaste möbler...ja, jag tycker faktiskt att det är det. Den är inte så flyttbar kanske, trappan, men det är ändå ett smycke (om man nu vill) som förgyller och underlättar vår samvaro och utrymme i hemmet.
Eftersom vi valt att ha ett rum i källarplan, som ligger innanför en hall - så bör man ju se till att det på nåt sätt hänger ihop. Vår trappa är väldigt direkt innanför dörren, ett snedsteg så vips...så är det en färd neråt. Farligt kan tyckas, men det har gått bra.

Den knarrar, är klädd i gammal grå linoleummatta - inte direkt tjusig idag, men har kanske varit - trä, och betsat brunt. Den har potensial om man säger så, för det går att göra den fin med enkla medel - och det blir nog så att vi väljer en lite billigare variant än vaad jag egentligen då drömt om...

Vi har tänkt måta det mesta i brutet vitt, några detaljerkanske blir i mörkt betsad svart/ mahogny brun eller nåt. Stegen är ett "problem" då de måste vara halkfria. Vi tror och hoppas att det kommer att funka om vi lägger heltäckande matt på stegen?
Kanske lite meck med dammsugning - men jag ska ju införskaffa centraldammsugare :) - så egentligen blir det ju ett moment lättare!

// hälsningar från drömmaren

 
Permalink
Är våren här på allvar nu?2012-03-12Försökte skrapa bort några gamla höstlöv i utkanten på trädgården för att se om det var någon riktig vår på gång. Tyvärr måste jag göra er besvikna och berätta att i min trädgård finns inte ett enda vårtecken ännu. kanske har vi ovanligt lite sol, ingen sådan där "perfekt" södergavel som alla talar om och heller inga uttalade rabatter där vi har planterat något som vi väntar på (Orsaken kan ju vara denna, eller hur)

Jag hade i alla fall väntat mig att se lite ljusgrönt gräs på utväxt som skvallrar om att det snart kommer att explodera eller en liten snödroppe som, med all möda och mycket besvär länge försökt att ta sig igenom lövtäcket...

Inte ens häcken visar något tecken på att vilja leva ut sina vårkänslor ännu, så jag får nöja mig med att sopa trädgårdsgångarna fria från grus och sand och tålmodigt vänta på den stora smällen då våren tar fart på allvar. Det är väl bara en fråga om veckor eller dagar nu...

 
Permalink
Kökstillbehör är underskattat...2012-03-07Det säga att det är de små, små detaljerna som gör det! och jag är helt och fullt villig att hålla med. Oavsett om man har ett klassisk träkök eller ett coolt högblankt vitt trendkök så kan man förändra mycket bara med hjälp av kökstillbehör i olika former.

Krukor för kryddor i köket från Le Creuset

Vi fick några härliga bilder tillsänt oss till redaktionen som verkligen visar på hur kökstillbehör förgyller utseendet i köket. En så enkel sak som några krukor i kermaik för örtkryddor kan skapa ett glatt inslag i köket och göra att det känns levande och inbjudande.
Har man en speciell favoritfärg så kanske man väljer ett par stycken i just den färgen och vill man vara riktigt trendig så väljer man krukor i vårens stora modefärg ORANGE. Eller så gör man precis som här, att man väljer allihop och skapar en riktig regnbåge på fönsterbänken...

Blev ni nu lite sugna på de här fina krukorna? -Inte alls konstigt!
Ni hittar mer av deras produkter på www.lecreuset.se Där kan du också få information om var du hittar din närmaste återförsäljare av deras produkter här i Sverige.

Vill man inte ha krukor för örtkryddor i köket går det naturligtvis lika bra med en färgglad espressomaskin, några läckra blockljus eller kanske en stor härlig gryta att ställa fram på bordet varje gång det vankas middag...
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen