Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Tiden som jagar...av ondo eller?2011-12-06Det är inte utan att man får en liten klump i halsen... Inte för att jag är sjuk eller så, nää, mer för att tiden går fort!
Att inte få gjort det man tänkt - det är inget nytt. Och faktiskt världsligt i det stora hela.
Det dyker alltid upp saker som ändå är viktigare - oavsett om någon i den närmaste familjen råkar ut för sjukdom och behöver vård och tillsyn, eller om det dyker upp projekt som andra styr mer över än vi själva...så är det bara att konstatera: Våra egna projekt får stå tillbaks men de finns faktiskt kvar!!! :)

Om jag tittar tillbaks så ser jag ju att vi hunnit både klart och halvklart med flera stora arbeten!
Började dela med mig av mina tankar under våren 2009.
Då var gräsmattan runt huset uppgrävd och vi stod och skyfflade igen för hand, och dräneringen var klar.

Jag drömde om badtunna och inget annat... (det finns fortfarande en dröm om det men den är inte riktigt lika stark )
Fönster som målades om istället för att köpa nya.
Och så var det då dags för det vi var övertygade om skulle vara lösningen på ALLA (?) problem - nämligen en Friggebod på hela 15 kvm!!
Plintar skulle ner i marken - ja, det var dags att gräva sönder gräsmattan igen...och utgrävningen var på G.

Sonens tonårsrum målades om och gjordes fräsch efter sommarsemestern, och fortsättningen för "altanen" var oviss - uteplats? uterum? lyx eller budget?
Friggeboden fick färg och grustaget bak huset blev en plan yta...men inget bestämt.

Sedan kom hösten och vintern och så kom ...JULEN!! Dags för släkten att komma till oss - och vi skulle vara klara  med gillestugan.
Det var bara att hugga i - och vi blev "klara" dagen före julafton kl 21,53 - med golvet
och kunde fira julen i vår älskade gillestuga!
Sommaren efter var det friggebodsisolering och ett försök att färdigställa det påbörjade. Gillestugan var och är ett jobb som egentligen aldrig blir riktgt färdigt..alltid är det något som ska fixas och som fattas - som tex mysbelysningen.

Och så kom Sovrummet...!
Ett gediget arbete som påbörjades men egentligen inte var någon brådska med, vilket vi insåg då det drog ut väldigt på tiden  :). Vi hade ju en ny fin gillestuga att husera i och tonåringarna kunde vara på övervåningen - vem vill ändra på det :) ?
Det tog sin lilla tid, men resultatet helt ok .Vår och sommar i år - då var det faktiskt på tiden att ha bestämt sig! efter 2 riktigt snörika vintrar i rad, så hade vi bestämt oss att inte ha ett uterum med glastak i samma lutning som hustaket. Det rasade ner snö och is ett par gånger, och så många som fick sina tak förstörda de vintrarna...
Men planeringen av en uteplats kunde inget stoppa :): Stenläggning och sedan avslutade vi med resa och starkt inspirerade av växterna runt medelhavet. 

Idag är det Gillestugan; vintertid  och altanen; sommartid som är favoriter!!Visst rasar klockan - och tiden är på nåt sätt emot det man gör, MEN när man ser tillbaks så har vi tagit hand om varandra "under tiden".  Hittat på saker tillsammans hela familjen och alla har fått tycka till om allt.
Ibland låter jag säkert och gnäller att inget blir klart... Det ska jag skärpa mig med!

För det blir klart till jul!  - men som min man säger " har inte sagt vilken jul det ska vara klart till"

Go Jul! :)

 
Permalink
Nu kan snön få komma...2011-12-02Under hela sommarhalvåret (och hösten också för den delen) har vi haft en stor studsmatta stående i trädgården. Den var väldigt iögonfallande då den även hade ett högt svart nät runt om och varje gång vi skulle klippa gräsmattan var det samma problem.

Studsmattan var, trots allt, till så pass stor glädje för somliga i familjen att vi tyckte att det var värt att ha den stående där, till full beskådan för alla runtomkring.

Tydligen blir man så van vid saker och ting att man, när de sedan försvinner, inte ens märker någon skillnad. Efter ett veckoslut i stora staden Stockholm kom jag tillbaka hem, i fullt dagsljus, utan dimma eller andra orsaker till dålig sikt och ser ändå inte att studsmattan blivit nedmonterad och undanställd på en klart mycket bättre plats, för att förvaras under vintern.

Känner att det kanske kommer att bli lite svårare att få mannen till att utföra diverse uppdrag i framtiden, då avsaknaden av glädjetjut och uppskattande ord uteblev och han faktiskt fick påtala sin stora insats själv...

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen