Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Dags att se över värmesystemet2013-08-29Det är kanske sommar än, men det börjar sakta men säkert dra sig mot mörkare och en något kyligare årstid. Är det så att man bor i en villa av den äldre årsmodellen är det alltid en oro att det befintliga värmesystemet ska lägga av. De flesta som råkat ut för detta vet att det inte är en trevlig överraskning när det sker, så det kan vara på sin plats att gå igenom och vara åtminstone förberedd på vad man vill ha för uppvärmning framöver.

När det var dags för vår del, satsade vi på bergvärmepump. Det är några år sedan nu, och marknaden har verkligen exploderat av innovationer. Kombinations-värmepumpar som värmepump med solenergi eller en braskamin  - DET hade jag valt idag.
Varför? Jo, med tanke på att man tillbringar så mycket tid i hemmet den mörkaste av alla årstider, så tycker i alla fall jag att det är bra mycket enklare att njuta av tillvaron, omgiven av ljussken och värme.
En braskamin med glaslucka där man kan se elden, en öppen spis där du kan höra den och faktiskt också känna ett lugn och en ro som man sällan kan få med enklare medel. När det flammar i brasan och man sitter där och tittar in i lågornas oändliga förändringsprocess - så känner jag mig aldrig ensam.

Men innan dessa mörka vinterkvällar är här, njuter jag av augustikvällarna i värmeljusens sken, inrullad i en varm filt på altanen. Nytt värmesystem behöver vi kanske inte investera i just i år (förhoppningsvis) men vi är förberedda på vad vi vill ha om så skulle behövas.
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen