Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Köket skall säljas2009-09-30Köket skall säljas

Vi har precis hunnit börja njuta av vårt nya kök. Tänk det luktar fortfarande nytt i ugnen när man öppnar den...

Vi är väldigt nöjda med resulatet (skulle vara bortsett från diskmaskinen) och vi trodde nog att vi skulle få många år tillsammans med det nya köket.

Någonstans på vägen har en önskan om ett nytt hus växt fram. Ett annat, större och mer praktiskt hus, som kan rymma alla i familjen på ett smart sätt. Vi misstänkte att våra önskningar skulle ta något år eller två, att uppfylla och vi blev väldigt överraskade av den snabba, perfekta lösningen som "dök upp".

Till vintern lämnar vi vårt nya kök för ett slitet, helvitt kök med en härlig, öppen planlösning. Jag måste säga att jag INTE sörjer det minsta. Någon kommer att bli väldigt lycklig i mitt gamla, nya kök och jag själv får en ny chans att välja ett nytt, fräckt kök till mitt nästa hus.

Jag tror att jag skall välja nåt helt annat den här gången! 
Permalink
Compact living i trädgården2009-09-30Compact living i trädgården

Vi har bestämt oss för att sälja vårt hus. När fotografen kom för att fota trädgården, inför annonseringen, förstod jag plötsligt hur extremt trångt vi hade bott. Inte bara inne i huset utan lika mycket ute i trädgården.

På en yta utav 450 kvm har vi samsats allihop, 7 familjemedlemmar, stor hund, studsmatteälskande ungar och gräsklippande vuxna. Med vidvinkelkamera på hög höjd fick man verkligen uppleva den charmiga känslan som gjort vår trädgård till en liten, grön, insprängd oas mitt i villaområdet, som den verkligen är.
Permalink
Lugnt i höst?2009-09-25Lugnt i höst?

Ja, nu börjar verkligen hösten göra sig påmind med väderprognoser som varnar för första höststormarna och temperaturer ner mot noll... Om det vill säga lugnt eller inte ska vara osagt men vi går mot en helt klart mörkare årstid. Jag kan tycka det är väldigt mysigt att få byta gardiner, köpa massa ljus och gosa till det hemma.

Men, om några månader så har vi den största av de största högtiderna -  julen :). Vi har lovat oss själva att denna julen ska vi vara klara med vår gillestuga! Det innebär inga skyldigheter att uttrycka sig som " till jul ska vi vara klara" ... om man inte säger att det ska vara klart år-datum-dag!!

I år är det 2009 och i år har jag ...hmmm...t.o.m skrivit nu då, i den här bloggen att det ska vara klart!

Vad vi gör? :) ja,jo... vi tar det nästa gång tror jag. Ha en go helg!
Permalink
Golv - ute och inne2009-09-22Ja, ett golv måste vi ha! Oavsettt om det är stampad jordgolv ;) eller om det ska vara fint i vardagsrummet, gillestugan eller uterummet så ska vi ha något att stå på!

Som sagt, ute kan man ju tänka sig att ha antingen betong eller natursten, medan man inomhus kanske mer är inne på kakel, klinker eller trägolv. Vi har i vårt hus valt klinkergolv i våtutrymmen, medan det i de andra rummen handlat om ett lätthanterligt laminat-klickgolv. Så är det då dags att fundera på vårt kommande vinterprojekt - gillestugan :).

Det här golvet tycker jag hade varit suveränt! Golvet heter Arkitipo och kommer från Pronto och tillsammans med stenarna...ja, kan det bli bättre ;)

Arktipito

I en källare med stengolv, där värmekällan som hemma, är jordvärmeuppvärmt och vattenburet + en öppen spis (kanske en kassett i framtiden) tror vi oss veta (?) att det är ok med ett laminatgolv och isolering under... Men det är inte så enkelt ändå ...man måste ju veta vad man vill ha för nyans, träslag och även prisklass!!!

Vi har tänkt att hallen som går genom källaren ska ha ett tema, och att gillestugan ett annat. Om man har gott om utrymme eller kanske gott om pengar ?...  eller snarare helst både och ;).

 Hälsningar från en drömmare..........
Permalink
Har funderat lite på Natursten2009-09-18Har funderat lite på Natursten

Nu går det mot helg igen... Tänk vad tiden går fort när man har roligt :)! För visst är det väl så, att världen, tiden och allt annat har samma tid oavsett var jag är?

Har man ett bra jobb, en gó familj och en tillfredställande vardag med fritid som förgylls av frivilliga (och kanske mindre frivilliga) åtagande - så går tiden fort! Nu är helgen här ...igen! Två helger kvar i september sedan är det nog dags att planera inomhussysslorna - de återkommer jag till:)

Har kollat lite på Marksten eller Natursten och jag är ju helt klart inne på att ha natursten på uteplatsen och även i uterummet. Budgeten för projekt nr...72..kommer säkert att överstigas i och med det önskemålet (är ju inget beslut än ;) ) men OJ vad jag ska jobba på att få igenom det önskemålet!

Helgen kommer också att innehålla ett besök till Göteborg tillsammans med familjen - denna gång ska vi inte besöka något byggvaruhus eller inredningsfirma...eller kanske bara en lite sväng till ... ;)

Ha en trevlig helg på er!
Permalink
Äntligen klart!2009-09-15Äntligen klart!

Ja, det kan man väl säga :) i allfall i detta läge. Hösten närmar sig med stormsteg och utomhussysslorna börjar ge med sig. Visst, båten ...hmm...ligger kvar vid hamnen, men vi kom på att den inte tar någon plats för oss där. Bilen är tvättad och huset blev lite lätt städat i helgen.

Inredningen i friggeboden får vänta lite. Vi har tänkt lägga in ett enkelt masonitgolv för att skydda trägolvet eftersom vi drar in gräsklippare och andra maskiner under vintern. Däremot har inte plåttaket kommit än. Vi har beställt ett Plannja Modern med tillhörande rännor och stuprör. Så visst finns det lite justeringar utvändigt fortfarande, men ett par lediga/ soliga dagar till så :).

 
Permalink
Tankar inför en helg2009-09-11Tankar inför en helg

Tanka...eller kanske mera de tankar som rör sig i skallen inför en helg. Vad man ska hinna med att göra en hel lång helg:

Städa, (ingen avancerad höststädning rum för rum utan en "vanlig-enkel-veckostädning")

klippa gräs, ta upp båten, ( som för övrigt enbart varit ett alternativ till badkar denna sommar! )

Måla det sista (?) på friggeboden, tvätta bilen...och ... ?

:) Oj, jag kanske hinner med att ta det lite lugnt också - alltså tanka! - för visst ska jag vara klar med detta innan lördag eftermiddag?
Permalink
Persiennerna är på plats!2009-09-08Persiennerna är på plats!

Äntligen! Utan gardiner eller annan utsmyckning i fönstren är det säkert inte utan att grannarna har reagerat och undrat om vi skall flytta...

Det har sett både tomt, kalt och obebott ut ett tag nu men sen några dagar tillbaka är detta avhjälpt. Nu sitter våra nya, tuffa träpersienner i ljus björk uppe. Upphängda i stålgrå band och med en reglerings stång i borstat stål matchar de perfekt till den övriga inredningen.

Nu känns det precis så där lagom ombonat! Inte för mycket och inte för lite, bara alldeles perfekt.
Permalink
Gröna eller hinner de att ändra färg?2009-09-07Gröna eller hinner de att ändra färg?

Att sommaren varit regnig på västkusten är det inget tvivel om. Gräsmattan växer kämpa hög in i september (utan gödning) och buskarna har vuxit både på höjd och bredd! De är väldigt stora och gröna... vilket även mina små söta körsbärstomater är!

Det är kanske det som är kruxet... om man nu vill ha dem röda alltså?! Jag la in stora gröna tomater för något år sedan, och jag tror det är det man får satsa på då solen lyser med sin frånvaro.

Nu börjar man planera för nästa års trädgård...och "då minsann! Då! Då ska jag ha: potatis, dill och gärna persilja och kanske ska jag då passa på att så lite sill!"

 

Lägg gärna in dina bilder och skapa ditt galleri på "Din egen trädgård"
Permalink
Regn, regn och åter - regn!2009-09-04Regn, regn och åter - regn!

Känns det igen? Regnet det bara öser ner - i ordets rätta bemärkelse! Jag vet inte jag varit med om en sådan hopplös (?) sommar med så mycket regn! Visst har solen varit framme några dagar - några veckor där efter misdommar...men nu - de sista månaderna, juli och augusti :(

Nu när det skulle bli avslutade uteprojekt - som den sista målningen på friggeboden och knutarna som ska på plats för sedan är det hög tid att verkligen satsa på innemiljön.

Fönster till källaren som ska in innan frost och vinter kommer. Funderar på att ha aluminiumfönster, ett öppningsbart och ett stängt. Elitfönster hade visst sådana, får nog beställa...

Ha en skön helg alla hemmafixare och drömmare som jag ;)
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen