Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Och så kom OS......2010-02-22Och så kom OS......

Äntligen! Jag hade iof sig hellre tillbringat dagarna i backen själv - men med facit i hand ...jag är nöjd över det jag har :)

Vi har fått såpass i ordning i vår gillestuga, så att det varit en njutning att sitta i källaren sena nätter med OS-svenskarnas framgångar på tv´n, brasan tänd och hört vinden vina runt husknuten. Det går inte att säga att det är annat än mysigt när man har tak över huvudet!

Med en höger-axel-skadad- man, kan jag väl erkänna att det går (om det nu är möjligt ) än långsammare med det fortsatta arbetet. Taklister, golvlister, sladdar och mojänger som ska få tekniken på plats - dröjer. Men som tur är så är det just teknik som komma skall... GRABBAR och teknik :) - det brukar inte dröja alltför länge innan en lösning kommer.

Jag har fått rensat i hallen och snart blir det invigning :)

Carpe Diem!

 

 
Permalink
Nu är det bara vinrören kvar...2010-02-10Strax före jul bytte vi ut alla våra köksluckor. Det såg väldigt bra ut till en början men ingen installation verkar kunna gå helt smärtfritt. De 10 vinrören som skall pryda luckan brevid köksfläkten var, naturligtvis, för långa.

Nu har vi snart väntat i 2 månader på att de rätta vinrören skall bli levererade och installerade och jag kan inget annat än att tacka min lyckliga stjärna för att det inte var de stora luckorna under diskbänken som blev fellevererade.
Permalink
Inte mera snö nu, tack!2010-02-10Som nybliven husägare går man onekligen och väntar på våren. Man vill se vad som finns i rabatterna och man vill kunna njuta av sin nya villa även från utsidan. Det ända spännande vi fått uppleva från utsidan ännu, är hur det känns att skotta ett tak som är 140 kvm stort.

Med ett platt tak, i kombination med all denna snö, vågar man inget annat än att ge sig upp på taket. Man vill ju inte gå samma öde till mötes som flera ladugårdar och förrådsbyggnader har gjort denna vinter.

Nej, nu håller vi tummarna för att våren snart kommer och att trädgården kryper fram ur sitt vita täcke. 
Permalink
Snö, ljuvliga snö...2010-02-05Snö, ljuvliga snö...

Tänk vilken vinter det blev!

Kanske uppochner vända världen, då norra Sverige har snöbrist på vissa orter och vinter OS i Vancover har + grader i prognoserna framöver och kör snö på lastbil och med helikopter.

V 7 är det sportlov här i regionen och det var länge sedan det var så vintersportiga förutsättningar som det är i år :)

Men det är väl också så att snön och kylan ställer till det för oss... Det finns liksom ingen plats kvar på gatorna till att lägga snön på! Snösvängen  gör så gott de kan - och ryggen värker vid denna vridande "knickedick" man gör  när man skottar - jo det är jag som skottar.

Den glashala yta som blev när det först töa och sedan frös, och efter det snö i massor däruppå, skapade kaos och mycket besvär för den enskilde i form av brutna armar och ben.

På Trädgårdsportalen har jag funnit lösningen för detta: Snösmältning och även Snöslungor.

Har man en liten trappa och kanske en smal gång framför huset kan det vara idé att satsa på elslingor i marken. Det kan tyckas vara en dyr investering och kostsamt då elpriset rusar i höjden, MEN betänk vad det kostar att bryta en arm eller skada sig! Sjukskrivning och framförallt lidande.

Kanske undrar ni varför dessa tankar om något så lyxigt? Jo,min man har ramlat och slagit axeln ur led..........................

//Ta det vackert - men njut!

 

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen