Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Tips på snabbväxande gräsmatta sökes2011-01-26



I höstas lät vi dränera om ett av hörnena på vårt hus. Ett "litet" ingrepp kan tyckas men menen efter den syns väldigt väl nu när snötäcket inte längre är lika tjockt. 1 1/2 meter ut från väggen är den gamla gräsmattan fullständigt avskalad och en blandning av sand och jord syns gapa upp mot mig.

Detta påminner mig om att jag borde ha sått de där nya gräsfröna redan i höstas för att de så att säga: skulle varit lite på gång snart...

Nu gjorde jag tyvärr inte det och verkligheten har kommit i kapp mig, knackat mig på axeln och berättat för mig att jag förmodligen kommer att få sota för det hela den kommande våren.

Finns det någon som har ett bra tips på ett riktigt snabbväxande och bra gräs som kan dölja mina misstag och ge mig en grön och fin gräsmatta innan sommaren?




Permalink




Nu kan vårsolen få komma2011-01-25



Nu kan vårsolen få komma

I helgen fick vi äntligen våra efterlängtade träpersienner uppmonterade. När man är van vid ett kalt och lite tomt fönster blir det genast mer ombonat och inramat med en snygg träpersienn.

Nu längtar man bara efter att vårsolen skall sticka fram så att man kan få tillfälle att rulla ner träpersiennen och vinkla lamellerna precis så där lagom mycket att solen inte irriterar men ändå ger ett fantastiskt mysigt sken in i köket.

Än så länge ligger snön kvar utanför köksfönstret och det är nog inte riktigt tid för någon vårsol heller men jag njuter i fulla drag ändå. Väntar, längtar och njuter...




Permalink




Måla, måla ...det tycker jag e kul2011-01-28



Måla, måla ...det tycker jag e kul

Tänk att man känner sig som Pippi Långstrump emellanåt...när man får måla på väggar och tak :) tur det e maskerat på golvet, för här är en som kan måla med spill !
Det är ju det roligaste kvar nu och det är nu som det börjar synas - det är inte kul med underarbetet, men ett måste.

Så nu är det grundmålat och i helgen är det dags för de sista lagren på lister, karmar, i garderober, tak och elementet. Ett par helger till - så är vi klara...om inte det dyker upp annat :)

Man vet ju aldrig, för är det inte så att när man äntligen bestämt sig för att göra om där hemma, så nog sjutton kommer man på tusen andra saker också som "måste göras just nu" ? Om det hör till själva projektet eller inte, ja det spelar ju en viss roll...

Vårsolen har ju börjat lysa in genom fönstren, dagarna blivit längre och en viss optimism sprider sig inom mig - vi kommer nog att blir klara innan jul ;) !

Ha en trevlig helg!




Permalink




Förvaring - ett vara eller inte?2011-01-14



Ja, då var det dags igen... Inte för att vintern är över ännu, onej! Men att röja i och leta efter en viss sorts kläder !
Tänk att det ska vara så svårt att få ordning på dessa fritidsplagg och prylar? Det har varit en väldigt bra vinter hitintills för vintersporter och att få använda de varma kläder man en gång investerat i för ljust detta ändamål.
Konstigt är det ändå, att kläder och prylar som bara ligger och väntar på att bli använda när så kylan eller för den delen värmen, kommer - de tar plats.

I och med att man har 2 vuxna barn hemma, så kommer man till det dilemmat att de har skaffat sig "vuxna" intressen. Jag tänker på bytet från leksaksbilar och bilbana till moppe och nu snart är det dags för bil.
Även den lilla snowracer (men stora då...) som nu vuxit till snowboard,skridskor och hockeyutrustning, slalomutrustning och tillhörande säkerutrustningar! ( jag talar om sammanlagt 2-4 par av allt!)

Det finns massor av lösningar för förvaring i hall och källare - men vet någon vad som är rätt för oss? Ytterligare en Feng Shui helg och kanske en loppis?!

Ha en bra helg!




Permalink




Säng, säng, säng...sova sova2011-01-11



Alla helger avslutade för den här gången, och de röda dagarna mitt i veckan dröjer ett par månader innan de återkommer.
Tiden som är nu - jag har sagt det förut och är benägen att fortfarande stå för det - är allt "förjolat" mörk!!
När det nu börjat regna, snön fallit av grenarna på träden, alla julljus och ljusstakar ska plockas undan, och det är mörka hål som kommer fram därefter..det e inte upplyftande!

I helgen var vi för första gången och tittade på sängar... inte lätt det heller...alla val man ska göra: färg, form, höjd, storlek, hårdhet, om det ska vara elektrisk... :) ??!! Ojdå!


Har tänkt sova gott........tills i mars - då ska väl ljuset ha kommit tillbaks?

 




Permalink




Lugnet före stormen?2011-01-05



Sista helgen innan de rubbade vardagsrutinerna helt och hållet är på plats igen.
Sista rullarna tapet är beställda, den gamla tapeten är bortriven och spackling och slipning väntar. Vi är... hmm som sagt ett ämne för Arga Snickaren och hans lära... dvs att man ska ha fokus på det projekt man vill ha klart - och göra det klart. Ja, jag vet - min man och ungdomarna hemma vet - men det är svårt att ha den där rätta gnistan när man bara har viss tid till de här "måstena". Ledigheten på helgerna är värdefulla och vi är ofta upptagna med mycket annat som dessutom är mycket roligare.
Vi tar den sista helgen på julledigheten och far iväg tillsammans - Vilket känns kanon! :)

Nästa vecka är det ljusare - det ska bli mildare ute (iof sig kan det bli regn = mörkt...)  kan ju bara innebära mer kraft och energi till saker som ska göras :) !

Vad tror ni?? Är det bra att peppa sig själv och försöka få de andra med sig? Eller kanske ska jag bara satsa på att peppa mig själv i år !

Börjar så här ialla fall - så hoppas jag att jag får lite kommentarer och peppning av er därute också...för det behövs!

Carpe Diem //Carina




Permalink







FÖLJ OSS







Portalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen