Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Ett barnrum blir kontor2014-01-16När barnen växer behöver de alltmer yta att röra sig på. De största ungdomarna i vår familj har nu vuxit ur boet och flyttat. Detta i sin tur har gjort att fler rum blivit lediga för de mindre barnen och under julledigheten gjorde vi slag i saken och bytte rum för familjens minsta.
Kvar blev ett slitet, intetsägande rum med en ljusblå randig tapet med gott om gnagmärken efter både tv bänk och leksakshyllor.

Barnrummet INNAN det blev kontor 

Rummet är egentligen fint, med stora ljusinsläpp både genom fönster och helglasad altandörr. Dessutom sitter det kraftiga, vita träpersienner i fönstren som jag tänker visa upp på ett bättre sätt efter renoveringen.

Jag har bestämt mig för att sätta upp en fondtapet på den hela väggen och låta resten vara matt, vitmålat. Eftersom det redan sitter en gammal papperstapet gäller det att spackla över ojämnheter, slipa och slutligen måla tapeten med en grundfärg för tapet. Detta lager färg gör att den gamla tapeten binder bättre mot underlaget och risken med att tapeten annars släpper från väggen när vi målar nytt tapetklister på den minimeras.

Garderobsdörrarna skall snart bli fina 

De smala garderobsdörrarna har en ram runt, gjord av en trälist. Innuti denna "spegel" som bildas på dörrarna har jag låtit bryta en färg som harmonierar perfekt till fondtapeten. Jag tänkte att det kunde bli ett vackert sätt att sprida lite färg på det nya kontoret.
För det är just precis kontor det skall bli - mitt nya färgrika, vackra kontor. Där inspirationen skall flöda och mycket gott arbete bli gjort.

Hela helgen är intecknad nu och om allt går som jag önskar kommer de första bilderna på det fortsatta arbetet att komma ut nästa vecka. 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen