Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Njuta och bara vara2012-01-10Njuta och bara vara

Så var då den mest intensiva helgen på hela året till ända. Allt som skulle göras, inhandlas och framförallt fixas med städning och pyntning, är över sedan ett par dagar.

2011 var en "mellanbra" jul - ur ledighetssynpunkt. Däremot kunde man dra ner på förväntningarna kring vad som skulle hinnas med denna ledighet eftersom det liksom var som vanligt.
Det gjorde vår familj - alltså drog ner förväntningarna om vad som skulle hinnas med! Filmkvällar med brasa och god mat har varit vår decembermelodi. 
 
Vi fick äntligen upp lister och belysning i vår gillestuga...tog, tja ca 2 år att hitta nåt vi ville ha. Vi har klarat oss väldigt bra utan den belysning som idag sitter där, men visst blev det mysigt med punktbelysning på muren och lampetter :).

Vi som samlar på allt och inget - har börjat "rensa i röran" ....igen!! :) Tonåringarna har ju vuxit ur sina moppar, och de större fordonen behöver ses över - ja, garageplanering och rensning.

Jag hoppas ju vi ska få tiden att räcka till en "hallplanering-,renovering", trapprenovering och kontor - innan ... Vad tror ni?? Jul? Vilket år?

Att det nu går mot ljusare tider, både inne och ute, är bara att konstatera :)-

// Carpe Diem

 

 

 
Permalink
Ännu en jul i köket...2012-01-05Varje jul känns det extra bra att ha ett stort och rymligt kök med gott om plats för att ställa upp fat och grytor med diverse godsaker. Med hjälp av vår köksö får vi en hel extra avlastningsyta där man kan komma åt att plocka till sig från båda hållen på en och samma gång.

Köksö och köksö, kanske snarare en fast bänk som sitter monterad ut från väggen med stora utdragslådor på ena sidan av bänken och plats att sitta på några barstolar på den andra sidan. Bänken har inget rinnande vatten eller något annat som fyller någon exakt funktion utan är snarare en perfekt extrayta för avlastning och uppackning.

Bänkskivan vid barstolarna är lite högre och i ett ljust, blekt träslag, jag (med en viss okunnighet) gissar på att det är björk men tyvärr är den lägre bänkskivan, på köksön, utsmyckad med hjälp av svarta och vita kakelplattor. I och för sig snyggt men jag säger bara ; Fogarna! Tänk på fogarna och hur mycket bakterier och annan osundhet som kan frodas där...
Nej, för våran del har det blivit att vi använder bänken för torra ofarliga saker som inte kladdar eller riskerar att lämna kvar några söliga rester som kan sätta sig i fogarna. Drömmen är att vi skall kunna byta ut den här bänkskivan till en mer stryktålig och hygienisk variant så att bänken kan användas till att tillreda grönsaker, frukt och annat som man vill skall förbli bakteriefritt.

En riktigt läcker kompositbänkskiva som tål allt och lite till är vad som står högst på min önskelista just nu. - Undrar om jag måste vänta tills nästa jul? ;)

 
Permalink
Snön låter vänta på sig...2012-01-05Här på Västkusten har vi inte haft många flingor snö den här vintern - ännu. Antingen är det så här årets vinter kommer att se ut på den södra halvan av vårt land eller så bara den förbereder sig och kommer med dubbel styrka när den väl kommer...

Det som slår mig är hur trädgården med all dess vilande växtlighet mår när det blir så här? Att inte få det där sköna snötäcket över sig som lägger locket på allt som finns i trädgården, är säkert inte bra för naturen. Man ser t.o.m. på videkvistarna att de tror att det är vår och de har börjat knoppa sig med sina små mjuka tussar.

Om vi ändå skall försöka se något positivt med att vi ingen snö har - för vi kan ju ändå inget göra åt det - så är det väl att man har sparat på sin rygg  genom att slippa skotta och inte en enda påse med tösalt har behövt köpas in...

Hoppet är det sista som överger människan säger man och i tre månader till kommer jag att fortsätta att hoppas på en vit vinter med gnistrande snötäcke, frost som biter i kinderna när vi går ut och en sol som lyser från en klar himmel. När vintern än väljer att komma så är den i alla fall hjärtligt välkommen!
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen