Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Sovrummet före och efter2013-09-23Jag har en bekant som verkligen ÄLSKAR att renovera och förnya hemma. Det finns alltid projekt på gång hemma hos henne och det allra mesta gör hon dessutom själv! Hon är, helt enkelt, en sådan som vi alla skulle vilja vara. En händig kvinna med många sköna idéer - som hon dessutom genomför.

Furusovrum före och efter

Bara en sådan sak som att förvandla ett sovrum med uteslutande furupanel i hela rummet till ett ljust och fräscht rum med luftiga och lätta associationer. Med de här före och efter bilderna visar hon oss hur stor skillnaden med vit färg blir. Sovrummet har gått från ett mörkt sovrum med mycket stugkänsla till ett vitmålat modernt sovrum med härliga detaljer. Med hjälp av fina vägghyllor med vackra konsoller har hon dessutom skapat en vackert lantlig känsla. Med lite söta, blommiga sängkläder så är det romantiska sovrummet ett faktum. Visst blev det stor skillnad??

Grattis till resultatet säger vi på Portalen-bloggen och lycka till med alla kommande projekt!

 
Permalink
Garagegavel, mur och färdig altan2013-09-18 

 

Hösten  har sina fördelar... Inspirerade och med arbetslust tar vi nu tag i det som fått stå tillbaks denna varma sommar - garaget!

Det är bara att erkänna att sommaren inte är den rätta tiden att ha en massa måsten med huset. Vi har försökt förr om åren att ta semestern just till alla dessa byggprojekt, men det slutar alltid med en besvikelse - inget blir färdigt och ingen semester har man haft.
Så nu känns det som man lärt sig den läxan.

Vi har haft massor att göra innan det som verkligen syns, blir verkligt. Det ska flyttas om i källare, stöttas upp tak för att kunna ta bort den där väggen på carporten som ligger mot uteplatsen. När sedan allt det där "osynliga" är gjort, då kan börja riva och bygga upp. Muren ska upp och den ska putsas nästa sommar, och då ska den få prydas av min vindruvsranka som bara väntar att få gotta sig i solväggen...  
Permalink
Renovera sovrummet2013-09-11När jag köpte mitt radhus var det allt annat än fräscht!
Det var gammalt och slitet och den förre ägaren hade inte gjort några större renoveringsförsök. Det mesta var bara att riva ut och göra om.

Sovrumsrenovering-fore

Jag bestämde mig för att ta bort garderoberna som fanns utefter hela ena långsidan. Det gjorde att jag fick mer frilagd yta i rummet. För att få bort den blå tapeten satte vi upp en vit väv som vi sedan målade på. Det täckte bra och efter två lager med färg kunde man inte ana att det varit en blå tapet i rummet.

sovrumsrenovering-under-tiden

Jag hade bestämt mig för att ha liggande träpanel på den andra långsidan, som är den stora vägg man möts utav när man kommer in i rummet. Det bliv väldigt ljust och fräscht och snart blir det nytt golv...

 
Permalink
Piffa till det i höstmörkret2013-09-05Trender för hemmet 2013 visades på Formexmässan i Stockholm för några veckor sedan. Mys och ljus kan väl sammanfatta det enkelt, blandat med djur, hud, silver, guld/mässing och jordnära färger.

Om man nu som jag, gillar det gamla, det slitna, ärvda, och de där underbara loppisprylarna - så är det här min tid! 
Jag blandar gärna de mjuka goa bruna filtarna med cremefärgade kuddar och djurmönstrade gardiner. Som detaljer till det hela, kristallampa, mässingskrukor, gammal sliten guldspegel och böcker inhandlade på loppis.
Äntligen! Fast då kommer en annan aspekt på hela grejen - ALLA ska ha detta nu! Det som jag själv gillat och tycker varit lite speciellt i vårt hem ska nu in i allas hem. Det finns ju fördelar med det med såklart, för det går ju att få tag på det man söker nu. En kudde med en skalbagge är en baggis att få tag på. Gardiner likaså...

Men var sak har sin tid och nu ger vi oss an den mörkare årstiden med ett ljusare sinne - levande ljus, massor med levande ljus i olika storlekar, och metallföremål som skimrar på strategiskt utvalda platser i hemmet. En gosig filt i favoritfåtöljen belägen framför brasan, och sedan är det bara att välja bok.
Permalink
Ta vara på ljuset och njut av mörkret2013-09-03Tänk om man kunde spara sommaren på burk...
Visst hade det varit en bra idé att sedan kunna öppna burken, känna doften, höra ljuden, känna smaken och bara drömma sig tillbaks?

Ja, kanske för de som gillar sommaren bäst - då är ju det är kanon! Men det finns säkert de som argumenterar emot och tycker att det ÄR det bästa med att bo här upp i norr, det är det här med de olika årstiderna.
Att få tända ljus och göra det mysigt runt omkring är ju något vi svenskar gillar. Såg någonstans att vi lägger väldigt mycket pengar och tid till vårt boende - och då är det säkert så att vi gör det för att vi ska ha det mysigt och trivas... även vintertid.


Så jag har kollat runt lite på vad som gäller i höst - och ja, vad gäller? ALLT! Silver, mässing, stora lyktor som du kan ha både inne och ute. Jag har plockat fram lite lyktor att ha på altanen, stående och hängandes. Så det kommer att bli mysigt.

Ikväll blir en bra kväll att sitta ute och njuta av ljus (och värme?) för att se var det kan vara fint med permanent belysning.

 

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen