Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Nästa steg i köksrenoveringen2014-01-24Så var det då äntligen dags att börja montera köksskåp, spishäll, ugn, belysning och allt annat i det nya köket. Mycket skruvande blev det men med rätt verktyg och gott om tålamod började det ta form så smått...

In med ny köksinredning

När överskåpen var på plats var det dags för belysningen och plötsligt kändes det faktiskt som att ett nytt kök var på väg att växa fram. Nu kom även den rostfria diskmaskinen som passade väldigt bra tillsammans med spisen.
Samma köksinredning som används på långväggen monterades också i den nyvunna öppna ytan mellan hallen och vardagsrummet.

Köket växer fram

Fler förvaringsutrymmen men ändå en fortsatt öppen och luftig känsla tack vara att inge överskåp finns där. Till den vita köksinredningen valdes en grafitgrå bänkskiva. Även den går igen både på längväggen och på det lilla underskåpet ut mot hallen.
Permalink
Kontoret växer fram...2014-01-20Nu var rummet grundmålat en första gång och det var dags att sätta upp den efterlängtade fondtapeten. Mängder av mönsterpassning att ta hänsyn till så ett tvåmansjobb fick det blir.

  

Kunde inte låta bli att testa ett första lager med den lindblomsgröna färgen på garderoberna. Om vi tyckte att tapetseringen och mönsterpassningen var pillig så var det ingenting mot att måla det vita mot det gröna runt kantlisten på dörren. Bestämde mig ganska snart för att införskaffa en linjal (eller något liknande) som kan få bli min stödkant mot listen och sedan måla med en tunn pensel, ett sista lager vit färg, för att få en rak och fin kant.

Nu återstår de tre övriga väggarna som skall målas med matt vit färg...

Det blev en hel del tapet över och för att kunna dra nytta utav spillet klippte jag ut passbitar som jag klistrade på varje lådfront. Det blev både vackert och enhetligt med en snygg koppling till fondtapeten. Dessutom fick jag lite maskering på mitt gamla, slitna skrivbord.

Tapetsera ditt skrivbord 
Permalink
Ett barnrum blir kontor2014-01-16När barnen växer behöver de alltmer yta att röra sig på. De största ungdomarna i vår familj har nu vuxit ur boet och flyttat. Detta i sin tur har gjort att fler rum blivit lediga för de mindre barnen och under julledigheten gjorde vi slag i saken och bytte rum för familjens minsta.
Kvar blev ett slitet, intetsägande rum med en ljusblå randig tapet med gott om gnagmärken efter både tv bänk och leksakshyllor.

Barnrummet INNAN det blev kontor 

Rummet är egentligen fint, med stora ljusinsläpp både genom fönster och helglasad altandörr. Dessutom sitter det kraftiga, vita träpersienner i fönstren som jag tänker visa upp på ett bättre sätt efter renoveringen.

Jag har bestämt mig för att sätta upp en fondtapet på den hela väggen och låta resten vara matt, vitmålat. Eftersom det redan sitter en gammal papperstapet gäller det att spackla över ojämnheter, slipa och slutligen måla tapeten med en grundfärg för tapet. Detta lager färg gör att den gamla tapeten binder bättre mot underlaget och risken med att tapeten annars släpper från väggen när vi målar nytt tapetklister på den minimeras.

Garderobsdörrarna skall snart bli fina 

De smala garderobsdörrarna har en ram runt, gjord av en trälist. Innuti denna "spegel" som bildas på dörrarna har jag låtit bryta en färg som harmonierar perfekt till fondtapeten. Jag tänkte att det kunde bli ett vackert sätt att sprida lite färg på det nya kontoret.
För det är just precis kontor det skall bli - mitt nya färgrika, vackra kontor. Där inspirationen skall flöda och mycket gott arbete bli gjort.

Hela helgen är intecknad nu och om allt går som jag önskar kommer de första bilderna på det fortsatta arbetet att komma ut nästa vecka. 
Permalink
Köksrenoveringen fortsätter2014-01-15Minns ni det där köket där allting behövde rivas ut? Där det var så omodernt och slitet att inte ens bänkhöjden var normal standard. Kan ni föreställa er hur det ser ut när spisen skjuter upp flera centimeter ovanför bänkskivorna!??
(Hela den tidigare texten går att läsa längre ner i bloggen)

Väggen till tvättstugan är minskad rejält 

Nu är i alla fall allt gammalt utrivet och det stora utrymmet inne i tvättstugan har minskats ner med säkert en meter. På detta vis skapas en större öppen yta mellan hall, kök och vardagsrum.

Gipsskivor i nya köket 

Nu är nya gipsskivor på plats i köket och nytt innertak med infällda spotlights börjar komma på plats. Planering av köksinredningen är nu i full gång. Nu gäller det att skruva ihop skåp, koppla in diskmaskin och dra fram belysning. Spännande saker på gång.
Permalink
Fantastiskt resultat av köksrenoveringen2014-01-14Så var då äntligen allt slit över och det färdiga resultatet stoltserar med sina vita köksskåp, svart mosaik och integrerade vitvaror. Kyl och frys finns inbyggt bakom dörren i den fristående delen och diskmaskinen är lika vackert infälld i köksinredningen med en trälucka på fronten.

Strålande resultat av en lyckad köksrenovering 

På golvet syns ett massivt trägolv som med sin fina ådring fortsätter ut i den intilliggande hallen.
Beslutet om att öppna upp ut mot hallen har skapat en otroligt fin rymd i köket och trots den förhållandevis lilla ytan känns köket öppet, rymligt, ljust och inbjudande.

Visst blev det fint!? 

För er som inte minns hur det såg ut innan så klistrar vi in en bild på det också;)

Innan renoveringen - ingen vacker syn 

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen