Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


För att återkomma till överskåpen2012-02-27Ibland känner man att man inte ens orkar bli arg.

Att först vänta från oktober - januari på leveransen utav våra nya kyl -och frysskåp och sedan få vänta ytterligare en månad för att få överskåpen kändes för långt tid för att gå omkring och vara arg på hela saken.

Jag beslöt mig för att ta det med ro och låta saken ha sin gång - jag gissade ju att min återförsäljare inte drog ut på tiden med avsikt, han ville ju säkert gärna ha betalt, resonerade jag.

Så därför var jag ju på ganska gott humör när skåpen väl kom och inte ens då, när överskåpen skulle dröja ytterligare kände jag att jag kunde orka att bli arg. Nej, jag väntade tålmodigt och glada i hågen åkte vi hem och släppte in leveranskillarna när dagen D väl var kommen.

När vi väl kom hem igen på eftermiddagen, för att beskåda hela saken, i sin kompletta prakt möttes vi utav ett fortfarande tomt gapande hål, ovanför kyl -och frysskåpen. Nytt telefonsamtal...

Förklaringen var att det inte hade funnits tillräckligt med plats mellan överkant på kyl -och frysskåp och taket, för att ett överskåp skulle få plats. Man funderar ju på om det inte syntes redan i läge ett, då man satte in de nya såpen. Hur som helst - nu står vi inför faktum att det blir inga överskåp. Vi får försöka leva med att den perfekta ytan att gömma undan tomburkar och annat för alltid kommer att fattas oss och det enda vi kan trösta oss med är att vi i alla fall sparade ett par tusen kronor. ;)
Permalink
Nya ljus räddade situationen2012-02-20Vårens färger i ljusen på köksbordet 

I väntan på den riktiga våren kände jag att det behövdes göras något!

Något som kunde göra väntan mindre jobbig och samtidigt skapa lite läckta färgkombinationer. Med hjälp av några läckra blockljus i några av vårens färger, stående på ett fat i samma starka färger fick köksbordet ett helt nytt utseende.

Först funderade jag på om man skulle ta och byta ut den glansigt guldiga trådgardinen som hänger för fönstret i matrummet också, till samma starka cerise färg men när jag såg vilken effekt ljusen fick på bordet så kände jag att en glansig gardin i cerise nog hade blivit "för mycket av det goda"...

Titta extra noga på det silvriga ljuset, med små stenar skimrar det som en liten iskristall där på köksbordet.

Frågan är bara om jag kommer att våga elda på ljusen - ofta tycker jag att blockljus blir mindre fina efter att man har eldat på dem då kanterna börjar vika ner sig och när de dessutom står så tätt som de gör här så har de en tendens att smälta ner varandra.

Nej, de här ljusen får nog bli "skådebröd"!

 

 

 
Permalink
Förvaringsproblem - eller snarare lösning!2012-02-06Då var det åter dags att se över de ytor man har till förfogande i hemmet, för de krymper...

Att det är svårt att få plats, det är jag inte sen att erkänna. Har tidigare sagt att vi är en "normal" familj ( - i storleken iaf, 2 vuxna och 2 "barn" - )
Men sedan är nog normaliteten borta!
Vad får mig att tro eller veta detta? Jo, en jämförelse med familjer runt oss, i samma situation och ålder, ger jag mig mandat till det.

* Att renovera - göra allt själva = tar tid och energi, men sparar pengar.
* Att dessutom ha en förkärlek för gamla bilar, gärna av amerikansk modell och även här - fixa allt själva = tar tid,tar plats men... sparar kanske pengar.

* Att vi sparar på saker som "e bra att ha" - för att senare kunna ha det till det där projektet = Ja visst - det sparar pengar, men... tar plats!!

* Att vi gillar att vara med vänner, bara softa, resa och utöva sportaktiviteter = tar tid, tar plats -kostar pengar, MEN sparar/ genererar uppladdning och förhoppningsvis ger förhållandet och livet ytterligare en kick!

Sammantaget så förstår man vilka ytor som behövs när man analyserar vem man är...

Men nu håller vi på att göra ett helt nytt förvarings"rum" för våra ytter-/ fritidskläder inkl ateraljer. Det kommer att bli jättebra! :)
Hyllor och hängare för skor, jackor, hjälmar och skridskor och jag - ni vet allt det där som hör säsongerna till.
Och sedan är det att - som vanligt - gå igenom och "Rensa i Röran" , men det ska bli kul!

Vi är där nu...mitt i röran, vintern, skidåkning och ivern att få klart innnan.... ??? - Jul!
Nåt år...säger inte vilket, för vi ska bli 150 år !

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen