Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Ännu en leopard till köket...2010-11-29Ännu en leopard till köket...

Ingen har väl lyckats undgå att jag har en stark förkärlek för leopardmönster i alla dess former.

Igår gjorde jag ett verkligt klipp på nätet.

En super läcker adventsstjärna i leopardmönster som skall få pryda mitt köksfönster. Det gör ingenting att 1:a advent redan har varit, det känns som att den här stjärnan är värd att vänta på...

Jag lovar er alla en bild från köksfönstret så fort den är på plats.
Permalink
Apropå sovrumsbekymmer...2010-11-22Nu börjar det ljusna i sinnet :) ! I lördags fick vi en sådan där riktigt skön "Yes, nu !"
Vi var på Colorama på här på orten och stötte ihop med en jätteduktig tjej som förstod precis vad det var vi sökte - men det blir dyrt!! Liksom... Ännu dyrare än vad vi från början hade tänkt :/

Men när man äntligen ser hur rummet ska bli när det blir färdigt - det bara är där på näthinnan, ja då får det kosta!

Så: vi behåller våra gamla garderober och tapetserar dörrarna!! Det blir faktiskt snyggast så.

Ha en go vecka //Carina
Permalink
Träpersienner till köket2010-11-18Vi har flera fönster med eftermiddagssol i köket och vid matplatsen och behöver ha någon form av solskydd som ändå är snygga att se på.

Då fönstren är helt nya, fräscha med vita foder känns det mest naturliga att även solskyddet får vara vitt. Man vet ju aldrig om man någon gång får lust att byta ut färger på väggar och möbler i köket och då känns det neutralt och bra med vita solskydd.

Vi har bestämt oss för att det, återigen får bli breda, fräcka träpersienner som blir vårt val. Vi har prövat det förut och det känns som ett säkert kort som garanterat blir bra. Imorgon kommer de och mäter och gör en beställning åt oss...
Permalink
Ingen plats för Trädgårdsmöblerna2010-11-11Vi tyckte verkligen att vi bytte upp oss när vi köpte nytt hus för ett år sedan. Större hus, större garage, fler rum och större altaner. Ändå räcker inte platsen till för allt man skulle vilja.

Varje höst när trädgårdsmöblerna skall plockas bort märker man hur dåligt med förvaringsutrymmen man har. Garaget, är i och för sig ett dubbelgarage men det rymmer ju redan 2 bilar, 1 gräsklippare, 2 cyklar, 1 golfbag och en svets....

Du hör ju själv, det är helt omöjligt att få plats med utemöbler för 8 personer (stor familj :))

Lösningen för denna vintern fick bli en pressening, ett långt rep och en fint staplad hög av utemöbler, under taket på den nedre altanen men till nästa höst känns det som om man borde satsa på ett mer långsiktigt och praktiskt alternativ. Jag börjar faktiskt fundera på ett förråd av något slag...

 
Permalink
Nu är köksenergin här igen2010-11-11De flesta husägare som närmar sig december månad skulle kanske nöja sig med att baka lussebullar och pepparkakor men vi lägger in en växel till och har bestämt oss för att vi byter ut både bänkskivor och golv i köket, så här lagom innan jul.

Vi som inte är så händiga själva måste ju ta hjälp till nästan alla arbeten och förändringar som vi vill göra i huset. Just nu känns det som om det är här den stora knuten sitter: Att få tag på bra hantverkare som har tid och lust att komma och hjälpa oss.
Det gäller ju inte bara att HITTA en hantverkare, du skall helst veta att det är en BRA hantverkare också, så att du blir nöjd med det jobb som han skall utföra.

Om turen är med oss och vi hittar en hantverkare som inte heller har någon julstress utan mer än gärna byter några bänkskivor och lägger in ett klinkergolv strax före jul så lär det bli en mycket härlig julklapp.

 
Permalink
Jag får inte till det!2010-11-10Jag får inte till det!

Att det ska vara så svårt att få till det i sovrummet!

Nu är det tömt iallafall - även om det tagit tid, så har vi fått lite space att kolla efter nya garderober, tapeter och just fundera hur vi vill ha det.
Ska inte sticka under stolen med att det faktiskt varit väldigt bra att ha sängkammaren i gillestugan, även efter sommaren.

Det blir målning i helgen...tak, lister och inuti garderoberna. Jo, vi har beslutat att låta de gamla vara kvar. De är insatta före golvet och ska man byta så är det mycket som ska passa: måtten i golv och tak och bredd... och dagens standardmått är INTE det samma som på 60-talet!

Men vi har kommit på att en bra lösning på luftiga garderobsdörrar, 3 stycken tygdörrar att dra i skenor omlott.
Vad det gäller tapeter har jag gjort en upptäckt som inte var till belåtenhet... hur många 1000% har tapeter ökat i pris!

Jag minns när vi för 25 år sedan gjorde om i torpet vi hyrde - då hittade vi tapetrullar på rea för 9.-/rullen Nu fick man tänka sig att lägga 400-1800:- rullen - wow!

 

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen