Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Drömmen om ett orangeri...2013-06-25Någon mer än jag som sett på Ernst på tvn och bara suckar tungt och tänker ..."jag vill med ha ett orangeri!"?
Med längtan och med drömmande blickar ser jag hur det växer fram från i stort sett ingenting! Det är ju så man blir galen...

Jag önskar jag hade tiden, pengarna och framförallt förmågan att kunna göra dröm till verklighet vad det gäller detta med ett orangeri. För det ska man nog ha klart för sig, att växter av det exotiska slag som ska vara i växthuset sedan, de är ju inte helt enkla i vårt klimat, och inte heller de billigaste man kan tänka sig.
Apelsinträd, citronträd, persikor, vindruvsrankor som skugga i taket, palmer och oliver. Ja, listan kan göras lång på vilka växter jag önskar mig. Dessutom skulle det vara väldigt mysigt med en plats att sitta mitt i denna djungel så att man kan se allt och njuta av dofterna.
Ett avsnitt har serien hunnit med och redan är hjärnan i full aktivitet och planerar och ser de möjligheter som dels programmet i sig har, men även de möjligheter som man själv skulle kunna dra nytta av.

Jag kan villigt erkänna att jag med lyckotårar satt och såg trailern för programmet med en vidunderlig lyckokänsla i magen.

Sjukt? Dags att leta medicin isåfall!
Permalink
Den blomstertid nu kommer...2013-06-13Vad jag har längtat efter sol och värme! Jag var lite för tidig med utplanteringen av vissa sommarblommor som for lite illa i nattfrosten. Mitt eget fel naturligtvis - men jag har väntat så på att få lite blommor och att få fint runt mig...
Nu börjar växtligheten att ta fart och jag är jättenöjd med vad som åstadkommits. De stora helgerna är snart förbi, men sommarsemestern närmar sig med stormsteg.
Då kommer en samvetsfråga - är det rätt att plantera massor av växter som kräver skötsel, åka bort och låta grannarna ta hand om det?

Tur man har huset fullt av ungdomar så att det inte i dagsläget finns behov av extern hjälp!

Prinsessbröllop och blomstertider

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen