Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Katten övervintrar i trädgården...2009-10-26Katten övervintrar i trädgården...

Vi har en sköldpaddsfärgad katt på 6 år hemma. Inte hemma, hemma, utan snarare i trädgården. Vi matar henne, ser till att hon inte får kattungar och är allmänt omtänksamma. Hon sitter på trappan och väntar på oss när vi kommer hem från jobbet och hon har inte lämnat sin post, några längre stunder, under de här åren.
(bortsett från när hon, av misstag, blev inlåst i grannens förråd i flera dagar)

För att vara en utekatt lever hon ett riktigt lyxliv. Hon har en 2 rummare som är isolerad med frigolit och ombonad med hö vid sovplatsen. Ett litet runt hål att ta sig in och ut ur gör att oinbjudna gäster drar sig för att utmana henne. En katt vill alltid ha ryggen fri och nära till flyktväg. Det har man inte om man besöker vår katt i hennes 2 rummare ute på våran trappa.

Således ett skyddat och tryggt kattliv med nära till mat och vatten (kök finns i samma 2 rummare) dessutom varmt och behagligt när höstvindarna viner och "regnet står som spön i backen"
Permalink
Nu har jag fått nog!2009-10-26Nu har jag fått nog!

Hur kan man ha en vit diskmaskin mitt i ett nyrenoverat kök där resten av vitvarorna är i rostfritt?

Jag trodde faktiskt att jag skulle kunna förlika mig med synen och låta tankarna på att det faktiskt inte är någon fel på den vita diskmaskinen, styra. Den är ju inte många år och att byta ut den mot en ny skulle kännas som stort materiellt slöseri.

Jag har förhandlat med mig själv och till sist har mina både inre viljor enats om en gyllene medelväg.
Vi sätter in en ny rostfri diskmaskin som matchar de övriga vitvarorna och den "gamla" vita maskinen får göra oss sällakap till det nya huset som vi flyttar in i den 15 december.

Jag känner mig nöjd med mitt beslut och ur estetisk synvinkel kommer det att bli toppen snyggt i båda husen.
Permalink
Det nya köket är beställt2009-10-16Det nya köket är beställt

Hela gårdagskvällen gick åt till att räkna, mäta, fundera, vända och vrida på varje tänkbar utdragslåda, skåp och vinställ.

Vi hade besök utav köksleverantören som skall få äran att leverara nya luckor till vårt kommande hus. Det är ett jobb som tar några timmar och det är ett precisionsarbete med mycket exakta mätningar som inte tillåter något småpratande samtidigt.

Det är ett stort kök med mycket skåp och det kommer att bli ett lite modernare snitt nu med breda utdragslådor, mjukstängning i alla skåp och riktigt breda, raka handtag.

Luckorna kommer att bli högblanka, vita tillsammans med en skåp - och lucksektion i den fantastiska luckan med namnet Africa. Detta är en högblank laminatlucka med Zebrano - look.

Ni som funderar på om detta verkligen kan bli snyggt, kommer att få se...
Välkomna in igen så skall jag se till att det kommer fler bilder vad det lider.
Permalink
Fönstermått??2009-10-16Fönstermått??

Hösten har kommit på riktigt! Regn, frost och blåst gör allt för att få löven att släppa sitt grepp...

Vi har nu kommit såpass långt att vi ska byta fönster i gillestugan -och dessa ska beställas. Men jag hoppas verkligen att dessa mått finns :(  Huset från 1965 har inte dagens standardmått, och det är inte helt enkelt att få bort 20mm mur runtom!! Våra fönstermått på ytterkarmen visade sig vara 880x480mm...

 I helgen ska vi rensa ur i vårt vintergarage, så sommarbilen får sin plats - att skrapa rutorna på den mer, är inget jag ser fram emot - den ska in och må bra.

Så helgen kommer att innebära en hel del röj - i dubbel bemärkelse :) Vi ska till Scandinavium på Lady´s Night !!

Go helg på er röjare och sansade :)

 
Permalink
Stiltje på gården2009-10-05Att det står lite stilla hemma har ni kanske förstått?Vi har väntat i över 1½ månad på att taket till vår friggebod ska levereras för att kunna känna oss riktigt färdiga utomhus. Men det verkar vara riktigt besvärligt på takfabriken!

 

I och för sig finns det fortfarande saker att parallellköra med, men jag har hamnat lite i moment 22.  Jag måste vänta eftersom jag själv inte är kunnig med alla olika steg i renovering och byggnation.

 

Bilen vi köpte är begagnad och har haft en trög start L. Att det alltid är lite fix med saker har vi förstått och jag vet att det kommer att bli jättebra när det nå´n gång blir klart. Och en bil som kan vara körbar är ju bra…J

 

Vad är det jag då väntar på ska bli klart för att JAG ska kunna komma vidare?

Jo, jag väntar på att väggen i gillestugan ska bli omreglad och fönstren bytta på vår södergavel...

Sedan så ska det putsas på en mur och innertaket av lättbetong som har skarvar, det ska lagas och bättras.

 

När DET är klart, så ska samtliga väggar grovspacklas och sedan ska det målas vitt och det kan jag göra, måla spackla och finliret.

För att bryta av de vita väggarna har vi tänkt ha en fondvägg i väggtegel, placerad bredvid vår öppna spis som fortsättningsvis ska vara vitmålad.

 

 

Fortsättning följer…..PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen