Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Dags att se över värmesystemet2013-08-29Det är kanske sommar än, men det börjar sakta men säkert dra sig mot mörkare och en något kyligare årstid. Är det så att man bor i en villa av den äldre årsmodellen är det alltid en oro att det befintliga värmesystemet ska lägga av. De flesta som råkat ut för detta vet att det inte är en trevlig överraskning när det sker, så det kan vara på sin plats att gå igenom och vara åtminstone förberedd på vad man vill ha för uppvärmning framöver.

När det var dags för vår del, satsade vi på bergvärmepump. Det är några år sedan nu, och marknaden har verkligen exploderat av innovationer. Kombinations-värmepumpar som värmepump med solenergi eller en braskamin  - DET hade jag valt idag.
Varför? Jo, med tanke på att man tillbringar så mycket tid i hemmet den mörkaste av alla årstider, så tycker i alla fall jag att det är bra mycket enklare att njuta av tillvaron, omgiven av ljussken och värme.
En braskamin med glaslucka där man kan se elden, en öppen spis där du kan höra den och faktiskt också känna ett lugn och en ro som man sällan kan få med enklare medel. När det flammar i brasan och man sitter där och tittar in i lågornas oändliga förändringsprocess - så känner jag mig aldrig ensam.

Men innan dessa mörka vinterkvällar är här, njuter jag av augustikvällarna i värmeljusens sken, inrullad i en varm filt på altanen. Nytt värmesystem behöver vi kanske inte investera i just i år (förhoppningsvis) men vi är förberedda på vad vi vill ha om så skulle behövas.
Permalink
Tak på utedasset2013-08-26Nya taket till utedasset klart

Så var det då dags då...att få tak på nya utedasset. Det blev papptak - först underlagspapp och sedan ytpapp. Jag fick äran att inhandla kompletterande rulle på byggvaruhuset några kilometer från vår sommarstuga.
Det är inte så att man jublar när det fattas något då det tar över en timma att få köpt ett par spik, eller som nu, en rulle takpapp av modell tyngre!
Planering och logistik är ett måste så fort det ska göras något på denna avlägsna plats.
Utan väg fram och en bra bit att gå genom skogen eller så får man ro bland näckrosorna. Ja, det är vackert, riktigt vackert, så det är väl värt mödan när man kommer dit.

Det var fint väder nu i helgen och då vill man ju vara ute, gärna vid sjön eller havet. Och visst passade det bra att i uppehållsväder kunna få dit det som är bland det viktigaste...ett tak som håller tätt!
Permalink
Ett annorlunda sätt att vattna2013-08-13En fin sommar i semesterfirarens ögon är ofta likställt med en torr gräsmatta och torra växter. Solen och värmen torkar ut och även om vi hade föresatsen att hålla trädgården grön och prunkande så kan det räcka med några dagar på resande fot under en värmebölja så är katastrofen ett faktum. Gulnad gräsmatta, slokande rosenbuskar och fullständigt sönderbrända krukor med prydnadsväxter.

Även om man befinner sig hemma så är kanske det där med att vattna inte högsta prioritet!? Hemma hos oss löste vi bevattningsproblematiken genom att skaffa en färgglad och rolig vattenspridare som lockade barnen.
Genom att koppla vattenspridaren till trädgårdsslangen och placera hela anordningen mitt i en torr och hängig rabatt kunde både barnen få lite kul samtidigt som rabatten fick sig en välbehövlig dusch.
Längst ner på skaftet finns en kon som gör det enkelt att sticka ner skaftet, både i gräsmattan, rabatterna eller som här, i sandlådan :)

Sedan flyttar vi runt "blomman" från rosenrabatten till gräsmattan och vidare till våra prydnadskrukor och bärbuskar. Samtidigt har barnen toppenkul under hela tiden!

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen