Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Påsken - några lediga dagar att fixa på2013-03-27Då är det dags att göra de där årliga röjardagarna till fest!
Att röja undan vinterkläder - tvätta och få bort trasiga, slitna och urvuxna kläder känns som en pånyttfödelse så här i vårrusets yra:)! Att det under påsken spritter i kroppen är ju egentligen inget nytt, men i år känns det extra på nått sätt.

Det har varit riktigt kallt, länge - och vårsolen börjar nu äntligen värma såpass så att det är +grader dagtid. De dagarna då solen skiner och man är hemmavid - då var det ja, som jag skulle putsat fönstren, dammat  och skurat golv...för fy, vad det syns väl när solen skiner in på allt!!

Att det råder eldningsförbud pga av rekordmånga gräsbränder, så här ovanligt tidigt i mars, i våra västkusttrakter, säger en del om vårt behov att få göra snyggt runt om oss :).
Hoppas nu att våra sopstationer runt om i landet hörsammar vår iver att få röja så att de har extraöppet under helgerna - då minskar säkert riskerna för det ohämmade eldandet avsevärt!

Glad Påsk på er!
Permalink
Pigga upp ett trist gästrum2013-03-21Bloggen färglösa gästrummetFärgsatta gästrummet - Bloggen

Vi hade ett gästrum i källaren med vitmålade stenväggar som såg riktigt färglöst och trist ut. Visst var det funktionellt och bra för övernattande gäster med en ganska bred, skön säng, ett nattduksbord, några stolar och ett skrivbord men det var allt annat är färgstarkt.

Tanken har slagit mig att byta ut överkastet till något mönstrat i olika turkosa färger men tills jag hittar något passande så fick det bli två nya blockljus och några turkosa kuddar på sängen.

Bara denna lilla justering gjorde att rummet kändes gladare och mer inbjudande för gästerna och nu gäller det bara att börja leta efter det perfekta överkastet...

Nya färger i gästrummet piffar upp

Till slut gick det bruna överkastet mig på nerverna och plötsligt slog det mig att vi ju hade ett marinblått som bara låg i ett skåp och väntade på att bli använt. Med det marinblå överkastet, ett turkos matta och några extra små ljuskällor på hyllan blev det inte så dumt...
Permalink
Ett besök på Rum och Trädgård i Kistamässan2013-03-11Ett besök på Rum och Trädgård i Kistamässan

Privat bild

Jag vet inte om det berodde på att det var vardag eller tidigt på dagen men det kändes lite tomt när vi anlände till Rum & Trädgård på Kistamässan. Jag hade förväntat mig massor av folk och oaser av olika prunkande växter med tillbehör men det första som möter mig är diverse kläder och inredningsartiklar. Nu tycker jag inte alls illa om inredning, tvärtom, jag älskar det men det var inte detta jag hade förväntat mig.

Privat bild 

Väl inne och efter några varv kunde jag ändå konstatera att det faktiskt handlade mycket om rum och trädgård. Här fanns långa bord med diverse vackra blomsterarrangemang.

Privat bild 

Titta på denna vackra skapelse. Här började inspirationen komma smygande.

Privat bild 

Eller varför inte en stor kruka med färgsprakande blommor och kvistar?

Privat bild 

Ännu ett vackert arrangemang. Det märktes att påsken nalkas, påskägg, kycklingar och tuppar i alla dess former.

Privat bild

Här fanns andra långbord uppdukat med blomster och keramik i vår- och sommarfärger. Ett företag som hade en stor monter med inredning var Linum, härliga kuddar, mattor, dukar och handdukar i vårens färger.

Privat bild

Trädgårdsspadar med stickade handtag. Skönt att hålla i om det är lite kyligt och för att få ett stadigt tag.

Privat bild

Det var nästan på vippen att jag beställde en av dessa stolar. Riktigt sköna solstolar i egen stil. Mjuka att sitta i trots träslaget, dom kommer från Smedjan.  

Privat bild

Rötter, lökar och fröer så långt ögat kan nå.

Privat bild

Om man älskar orkidéer skulle den ådran bli tillfredsställd. Här fanns många sorter, färger och utseenden. Jag hade nog föredragit ett annat arrangemang än detta men färgerna stämmer ju...

Privat bild

Letade länge och väl efter Garden Girl och såg till min besvikelse att de endast hade ett litet utrymme för sina produkter. Jag hade önskat att få se mer. En skylt med några tröjor samt en docka med trädgårdskläder, jag hoppas att jag inte missade något men detta var vad jag såg.

Privat bild

Avslutningsvis ett annat blomsterarrangemang, som det fanns mycket av. Jag är nöjd med mitt besök och känslan av att våren är på väg har landat i mig. Nu vill jag hem och göra vårfint, både inne och ute!

Privat bild

// Monica

 
Permalink
Solen - energi för oss alla2013-03-01 


Om inte solen funnits - ja då hade det ju inte varit mycket liv på vår planet.

Om man tänker på detta i ett vidare perspektiv så blir det lite smått fascinerande men inte mindre underligt varför vi avgudar denna lampa. Att vi sedan inte riktigt förstår att göra det på "rätt" sätt eller måttligt kanske är ett bättre ord (?) är väl en annan fråga -  men tänk vad energi vi får av solen!
Energi för kroppen till vardagens göromål, energi till växter och andra levande organismer och solen som värmer varmvattnet som värmekälla.

Att vi människor behöver D vitamin som kommer från bla solljuset har under senare år diskuterats och man är väl numera överens om att det är ett måste för människor och i synnerhet under den mörka årstiden här i Norden.

Jag blir gladare av solen och ljuset - och idag så lyser den över oss här på västkusten!  
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen