Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Att bygga ihop ett rum med ett annat2015-02-23 

För några år sedan fick gillestugan sig en ordentlig ansiktslyftning. Med vitputsade väggar som matchats med en läcker stenvägg är det nu dags att binda ihop den kala och tråkiga källarhallen mellan gillestugan och trappan upp till övervåningen. Den läckra stenväggen i gillestugan följer med ända fram till dörren ut i hallen så att fortsätta med den effektfulla stenen en liten bit ut i hallen skall bli det som fungerar som "kittet" mellan gillestuga och hall.

Hallen var i princip kvar i sitt ursprung med betonggolv och ett öppet utrymme under trappan. Väggarna i hallen var rappade och hade genom åren orsakat diverse skrubb- och skrapsår. Nu blev de istället grovspacklade med strukturfärg hela vägen upp mot köket och sammansmälte där med den köksvägg och barvägg som redan fanns där uppe.
Nu är läggningen av golvet i full fart och det blir till en fin färgklick mot allt det vita på väggar och tak.

Här syns dörren in till gillestugan med den fina stenmuren precis där innanför till vänster. Den yta som syns mellan de två dörrarna i bilden är den yta som kommer att bli prydd med samma fina stenmur i framtiden. Det mörka golvets färg skall få sätta tonen på dörrens träpartier med en riktigt mörk härlig betsning. Allt för att knyta ihop alla olika delar.

Takets alla rör har klätts in men inbyggnaden är lätt att ta ner ifall det skall dras några nya elledningar eller om något rör behöver bytas. Elskåpet skall heller inte synas - därför har familjen köpt ett väggskåp av den grundare modellen som skall anpassas för att kunna stå precis framför propparna och dölja alla sladdar och proppar. Inte för djupt, så att bygger för långt ut i hallgången utan smäckert och smidigt skall det fylla sin funktion utan att ta någon onödig plats.

Mycket återstår att göra; Mera målning, den spännande stenmuren till höger om den grå dörren (som också skall bli vit) och slutligen skall en dörr sättas upp till vänster om trappan, in till den blivande vinkällaren under trappen.
Det mörka golvet gav en så varm och fin känsla i källaren att det snabbt beslutades om att de överblivna brädorna skall få pryda trappan upp mot entrén. På så vis bygger man fram ytterligare en förlängning och ett nytt "kitt" mellan två avdelningar i huset - nämligen källarhallen och hela trappan upp till övervåningen.

Visst blir man nyfiken på att se hur detta projekt växer vidare!? 

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen