Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Äntligen har vi fått till det!2011-03-23Äntligen har vi fått till det!

Äntligen hemma...hemma!! :) Sovrummet klart, sängar på plats och tapeterna uppe...Nymålat och snart är alla kläder i garderoberna med.

Ja, nu kan man väl säga Äntligen!??

Fast vi har inte testat sängarna än... De nya fina sängarna är på plats, och vi, ja vi har inte flyttat upp från vår gillestuga än ... lugna härliga gillestuga..som det börjar bli lite ljust i om på morgnarna... men vi är kvar!??
Varför kan man undra?
Tja, jo... trivs nog rätt bra där nere iaf. Och eftersom husets andra plan inhyser ungdomar, som har lite senare vanor än vad vi har, så ja...det känns rätt ok att åtminstone vara kvar tills det att det är mörkläggningsgardin uppe i sovrummet iaf.

Det blir inga nya garderober, utan vi har gjort lite förbättringar av de vi hade. Förvaringsutrymmet är det inget fel på, det var väl så att det behövdes ventilation och nya trådbackar.
Vi har inte lyckats få tag på trådbackar i rätt bredd (och pris) än, men det ska visst finnas... yttermått - 55 cm breda.

Jag har kollat på mörkläggningsgardiner "a´la Hotell " - sådana som sitter i skenor och som man drar för och så blir det  kolsvart! :) Sådana vill JAG ha!

Problem?? Ja, faktiskt!! (inte mina ;) ) 
1. Det går inte att sätta skenor i taket. Eller - går gör det väl - men det ser inte klokt ut när fönstret inte går så högt upp. - OK, jag håller med.
2. Om man drar för gardinerna helt, så hänger de över elementet, då blir det varmt bakom gardinen (på vintern) och kallt i rummet! (där är det redan kallt) - OCH??? Finns täcke....

Det är inte något vi träter om, men det är lite manligt och kvinnligt när man kommer till de sista detaljerna...

(Jag) (Min man)
"Träpersienner??"...njae, det skaver bort färgen som vi slitit med"
"Vanliga persienner i fönstret?" (tagit bort de gamla)
"Fult..men visst, praktiskt."
"Rullgardiner?"
-" Besvärligt med blommor i fönstret och när det blåser ...ja då slår rullgardinen..."

Fortsättning lär följa :)
Dags för skidstopp...på annan ort OCH sedan är det ljusare tider när vi är tillbaks :) !!!

Må Väl!

 

 
Permalink
Ett massivt trägolv i köket...2011-03-17...var kanske inte det smartaste valet.

I alla fall inte om man som jag, har svårt att låta bli att spilla, när man frostar av frysen. Det räckte med att en blöt handduk låg en stund på golvet under frysen för att plankorna skulle svälla och börja resa sig...

Varje gång jag skall ta något ur frysen kör jag tårna i kanterna på de plank som står upp och jag grämer mig mycket både över min okunskap och det faktum att jag kanske måste bli tvungen att byta ut ett härligt trägolv som jag faktiskt gillar, mot något mer praktiskt för en slarver.

Har sett att det har kommit väldigt fräcka plastmattor som set som trä och jag undrar om inte det skulle vara perfekt för mig.
Jag har ju en sektion i mitt annars vita kök, som är Zebranomönstrat brunt med mycket härlig struktur i - om man skulle ta och lägga in en matta på samma tema?
Tyvärr ligger mitt kök på ett våningsplan med en våning under och hantverkarna har sagt åt mig att jag inte har tillräcklig stabilitet och styrka i golvet för att kunna lägga klinker, annars hade det varit ett alternativ också. För att ett klinkergolv skall bli bra i mitt kök måste det armeras och det hör ju vem som helst, att det blir ett väldigt mycket större arbete.
Borde nog undersöka det där med plastmatta i alla fall - synd att ordet har en så negativ klang bara...
Permalink
Det måste bli en sandlåda...2011-03-17När nu äntligen snön har försvunnit från trädgården och marken blottas igen, är det inte bara roliga saker som dyker upp.
Ett rejält stycke avskalad gräsmatta, som påminner om ett dränerings -och isoleringsarbete som gjordes i höstas, gör sig påmint med stor tydlighet.

Har man dessutom ganska små barn som har en stor passion för att gräva, ösa och hälla, så inser man att gräsmatta kanske inte är det ultimata att använda den trasiga ytan till. De sätter ju sig och gräver oavsett om det är jord, lera eller sand...

Nej, det måste bli en sandlåda, det är jag helt övertygad om nu. Att platsen dessutom är på den sidan av huset som den sköna vårsolen först visar sig, gör att jag blir än mer säker på mitt beslut.
Tänk att kunna sitta med näsan mot solen samtidigt som lill-tjejen får göra det hon tycker allra mest om, det kallar jag att förena nytta med nöje!
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen