Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Linoljefärg eller vattenburet?2009-08-20Linoljefärg eller vattenburet?

Ja, tänk om jag det visste!

Att det ska vara så krångligt att köpa färg! Jag har tidigare i sommar varit i byggvaruhandeln och frågat efter fönsterfärg...och jodå, fått med mig färg därifrån - och rätt trodde jag det var också.

Jag köpte: oljebaserad fönsterfärg, oljebaserad fönsterkitt och lacknafta för att kunna späda färgen för grundning och även då till rengöring av verktyg. Glad i hågen och med lust att äntligen ta itu med de gamla fönstren :)

Men se glädjen blev kort! Jag hade tänkt måla tunt färglager i sprickor, med tunnare färg. Blandade ihop färgen med lacknaftan...men det funkar inte! Färgen är vattenlöslig! Jag hade fått fel!! Jag hade tydligt talat om vad jag ville ha och vi diskuterade att färgen mer och mer blir vattenbaserad (EU regler enligt försäljaren) men att det fortfarande fanns oljebaserat, det visste jag ju!

Det blev som det blev - för inget går att göra när man målat vattenbaserat - det är bara att fortsätta med samma sort...och gilla läget :/

Tyvärr har jag...(?) gjort samma misstag nu när jag ska måla friggeboden...

 
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen