Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Sand, grus, lera eller jord?2009-08-14Sand, grus, lera eller jord?

Jag tycker inte det är någon större skillnad om jag ska vara ärlig. Iallfall inte det som varit under gräsmattan de senaste 45 åren...Eller?

Men om jag förstått det hela rätt så är det en otrolig skilllnad! Min man har ihärdigt varit i "högen" för att visa på skillnaden mellan dessa.  Så jag slår idag upp i Wikipedia för att få reda på följande:

"Sand, finkornigt (0,06-2 mm) stenartat, material.  Grus, stenmaterial med dominerande kornstorlek mellan 2 mm och 6 cm, Lera är en finkornig jordart där över 15 procent av vikten består av partiklar med en diameter på mindre än 0,002 mm. Jord, den blandning av lösa avlagringar, vatten, gaser och organiskt material som täcker jordens yta"

Okej...det är en väldig skillnad på de olika tunga last som min man så flitigt skottar i skottkärran för att sedan placera där det ska vara: Lerjord =fylle i sank skogsdunge , grus/sand = bra underlag för uterum och badtunna :), Jord = fylle på gropig gräsmatta och planteringar.

Jag har försökt komma med glada tillrop -"Vad fint att det snart är klart!Ska jag hjälpa till?" och "- Kanske vi ska hyra en maskin?"

Men med en make vars yrke innebär stillasittande skrivbordsarbete...så avböjer han det med att  "-detta är riktig semester!" :)

Trevlig helg på er!
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen