Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Ett färgstarkt recept2013-05-14



Bärkräm med svarta vinbär

Härlig minigryta från Le Creuset

Här kommer ett riktigt läckert recept på en frisk efterrätt som passar perfekt hela långa sommaren;

125 g. digestivkex
2 msk. smält smör
2 msk. svartvinbärsmarmelad
250 g. mascarpone
1,25 dl. vispgrädde
2 tsk. florsocker (till fyllningen)
1/2 tsk. vaniljextrakt
225 g. blandade bär
2 msk. florsocker (till bärtoppingen)
2 msk. svartvinbärslikör
Lite färsk mynta eller rosmarin

Hittar du inte färska bär kan du alltid köpa frysta. Tänk då på att det räcker med 200 g. bär.

Gör så här;

Krossa kexen fint och blanda smulorna med det smälta smöret. Fördela kexblandningen i fyra minigrytor eller ugnsfasta portionsskålar och tryck lätt. Låt blandningen svalna i 15 minuter.

När blandningen har svalnat, fördela lite av marmeladen över kexblandningen i varje minigryta.

Blanda och vispa alla ingredienser till fyllningen tills blandningen är slät och smidig. Fördela fyllningen i de fyra minigrytorna ovanpå marmeladen och jämna till ytan. Täck varje minigryta med plastfolie och ställ sedan in grytorna i kylskåpet.

Häll bär, florsocker och svartvinbärslikör i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan blandningen sjuda i en minut utan omrörning. Ta bort kastrullen från plattan och låt innehållet svalna tills det skall användas.

Häll en matsked av bär- och likörblandningen över mascarponefyllningen precis innan servering.

 




Permalink







FÖLJ OSS







Portalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen