Portalen Interaktiv Portalen Interaktiv
 För annonsörer  |  Vi på Portalen  |  Kontakta oss  |  Bloggen 


  BADRUM     BYGG     ENERGI     GOLV     KÖK     POOL     SOVRUM     TRÄDGÅRD     VILLA  


Ett nytt trädgårdsland2013-05-20Vi har länge pratat om att ta bort vårt gamla trädgårdsland och göra i ordning ett nytt men vi har inte fått tummen ur. För två år sen hade vi dessutom huset fullt av en kull vilda valpar som älskade att gräva i landet och därefter har det aldrig riktigt återhämtat sig... Så nu fick vi helt enkelt bita i det sura äpplet och ta tag i det hela!

Gräsmattan där det gamla landet låg

Det gamla landet var uppbyggt med hjälp av slipers så dom fick grävas loss och släpas ner till parkeringen för att köras till återvinningsstationen. Därefter blev det till att gräva ut, fylla upp och så gräsfrön där landet en gång låg.

Det nya landet

Det nya landet hamnar istället lite längre ner på tomten där det är plant och fint istället för på den sluttande delen där det låg förut. Men eftersom vi än en gång har huset fullt av valpar och vi nu har lärt oss vår läxa så murades det nya landet upp med hjälp av marksten. Lite pusslande blev det för att hitta dom finaste sidorna på markstenen och sen var det bara att fylla upp med jord från både komposten och planteringsjord och sen i med dom nya växterna som förhoppningsvis kommer klara sig undan valpattacker... ;)

Mitt nya land

Det blir både jordgubbar, smultron, sallad, persilja och purjolök i landet. Purjolöken är jag extra nyfiken på eftersom det är första gången jag ger mig på att odla sånt men det ska bli både spännande och gott att få skörda sin egna purjolök om ett tag!
PermalinkFÖLJ OSSPortalen Interaktiv
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
tfn: 0303-679 50
fax: 0303-679 55
info@portalen.se
www.portalen.se
Startsida
För annonsörer
Vi på Portalen
Jobba på Portalen
Kontakta oss
Trender kök
Trender badrum
Bloggen
Köksportalen
Badrumsportalen
Villaportalen
Energiportalen
Byggportalen
Trädgårdsportalen
Golvportalen
Poolportalen
Sovrumsportalen